Το πλοιάριο άρχισε να μπάζει νερά στο μηχανοστάσιό του

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, που επέβαιναν σε πλοιάριο με μετανάστες έχασαν την ζωή τους ανοικτά τoυ χωριού Γιαλούσα, στη κατεχόμενη Κύπρο, όταν αυτό βυθίστηκε.

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» στην ιστοσελίδα της επικαλείται μήνυμα του λεγόμενου «υπουργού μεταφορών», Τολγκά Ατακάν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η «ακτοφυλακή» προσπαθεί να βοηθήσει και βρίσκεται επί τόπου. Έκανε λόγο για 16 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος που άρχισε να βυθίζεται στις 6 το πρωί λόγω της εισροής νερού στο μηχανοστάσιο, επέβαιναν γύρω στους 150-160 μετανάστες

Το πλοιάριο εντόπισε πρώτα η τουρκική ακτοφυλακή. Στη διάσωση των μεταναστών συνέδραμε ελικόπτερο όπως και άλλα παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με την «Χαμπέρ Κίπρις», άλλα 30 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο αναζητούνται, ενώ η «Γενί Ντουζέν», που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της «ακτοφυλακής» γράφει ότι στην όλη προσπάθεια συνδράμουν ομάδες διάσωσης από την Τουρκία. Ο Ατακάν δήλωσε στην «Γενί Ντουζέν» ότι οι μετανάστες που έχουν διασωθεί μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και εάν χρειαστεί, λήφθηκαν μέτρα, για να μεταφερθούν κάποιοι στα κατεχόμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here