Τη διαφωνία τους με την κοπή των δέντρων στο δημοτικό του Κωσταραζίου εκφράζουν, μέσω της sentra.com.gr, τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου του χωριού, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον πρόεδρο, Στέφανο Λαμπίδη, παρόλο, βέβαια, που συνυπέγραψαν την απόφαση του τοπικού να ζητήσει από το δήμο Άργους την κοπή επικίνδυνων δέντρων σε διάφορα σημεία του χωριού.

Σε επικοινωνία με τη sentra.com.gr, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, μας ενημέρωσε ότι δεν ακολουθούν τη γραμμή του προέδρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως και οι τέσσερις σύμβουλοι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κοπούν δέντρα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος…».

Η διαφοροποίηση πάντως, έρχεται λίγες μέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού να ζητήσει από το δήμο Άργους Ορεστικού «την κοπή όσσων επικίνδυνων δέντρων βρίσκονται στο δημοτικό σχολείο, στην πλατεία, στο γήπεδο 5χ5, στην οδό Αλαμάνας και στον δρόμο προς τα νεκροταφεία, καθώς επίσης και το κλάδεμα των υπόλοιπων δέντρων».

Σήμερα λοιπόν, το μέλος του Τοπικού που επικοινώνησε μαζί μας και που όμως συνυπογράφει την απόφαση του συμβουλίου, μας ενημέρωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την κοπή των δέντρων. Είναι άδικο για εμάς να φαινόμαστε σαν υποστηρικτές της απόφασης του προέδρου ενώ δεν είμαστε…».

Για το ζήτημα μίλησε μέσα στην εβδομάδα στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93,6, τόσο ο πρόεδρος του Τοπικού Κωσταραζίου, Στέφανος Λαμπίδης, όσο και ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κωσταραζίου, Βασίλειος Σμπόνιας, ο οποίος δήλωσε πως: «δε θα γίνω συνένοχος σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα»».

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπίδης εξέθεσε τα επιχειρήματά του για την ανάγκη κοπής ή κλαδέματός τους, λέγοντας πως αυτά που πρέπει να κοπούν είναι 5 έως 8 από τα 34.

Η συνέντευξη του πρόεδρου του Τοπικού Κωσταραζίου, Στέφανου Λαμπίδη.

Η συνέντευξη του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κωσταραζίου,  Βασίλειου Σμπόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here