Συνέντευξη στον alpha – Δένδιας – Τσαβούσογλου και η συνάντηση με Ερντογάν – Η πορεία των εμβολιασμών και η σταδιακή χαλάρωση μέτρων

«Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή. Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας» τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμού που επιταχύνεται, καθώς και στους λόγους που τον οδήγησαν στο διάγγελμα της Τετάρτης, όπου ανακοίνωσε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών μετά το Πάσχα, με άνοιγμα της εστίασης, διεύρυνση ωραρίου κυκλοφορίας κλπ.

Απαραίτητη η απόφαση απαγόρευσης μετακινήσεων το Πάσχα 

Τόνισε ότι ήταν απαραίτητη η απόφαση για να μην υπάρξουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, για να μην διασπαρεί ο κορωνοϊός σε περιοχές με πολύ λιγότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. «Γι’ αυτό και συνταχθήκαμε με τους ειδικούς» είπε. Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι δυσαρεστήθηκαν αλλά για το λόγο αυτό το αντιστάθμισμα είναι το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου. «Επειδή στο διάγγελμά μου στους πολίτες, ήθελα να δώσω έναν οδικό χάρτη των μέτρων, ξεκαθάρισα ότι το αντιστάθμισμα για να μείνουμε στην Αθήνα είναι μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, με άνοιγμα της εστίασης και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11» τόνισε για να σημειώσει: «Το Πάσχα αυτό δεν θα είναι όπως το προηγούμενο. Το 2021, δεν θα είναι 2020. Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν και επίσης γνωρίζουμε πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε, όπως ότι τα εμβόλια λειτουργούν και είναι αποτελεσματικά. Θα είμαστε στην Αθήνα, αλλά πολύ πιο αισιόδοξοι». 

Πηγή: makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here