Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού: Σχετικά με τις δηλώσεις Κεπαπτσόγλου για τους βανδαλισμούς

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους Ορεστικού σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου για τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε παιδικές χαρές.

«Με αφορμή κάποιους βανδαλισμούς, οι οποίοι αποτυπώθηκαν και σε ρεπορτάζ τοπικών ηλεκτρονικών μέσων, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικου προέβη σε δηλώσεις, οι οποίες θυμίζουν άλλες εποχές και δυναμιτίζουν το τεταμένο κλίμα, στο οποίο η κοινωνία μας καλείται να βρει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα.

Παρά τις τελευταίες ανακαινίσεις, είναι η χρόνια εγκατάλειψη και όχι οι υπαρκτές αλλά περιορισμένες ζημιες, που ευθύνεται για την κακή κατάσταση των παιδικών χαρών του δήμου.
Με κανέναν τρόπο ομως, δεν δικαιολογούν μια δημόσια τοποθέτηση όπως αυτή του κυρίου Κεπαπτσογλου.
Φράσεις όπως “..θα κάνω τα πάντα είτε με τη συμβολή της Αστυνομίας είτε όχι για να παταχθεί αυτό το φαινόμενο” από επίσημα χείλη αποτελούν τη χειρότερη απάντηση, τόσο στα φαινομενα αναίτιας καταστροφης της δημοσιας περιουσιας, οσο και στις πολλές και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για την κατάσταση των παιδικών χαρών.
Χωρίς να δικαιολογούνται οι συγκεκριμένες πράξεις αλλά ούτε να μεγεθύνονται άνευ λόγου, αυτό που οφείλουμε όλοι μας είναι με τη στάση και το παράδειγμα μας και με την βελτίωση της εικόνας του δήμου, να αποτρέπουμε αντί να “πατάσσουμε” τέτοιες συμπεριφορές.
Η “εντονότερη αστυνόμευση” με ο,τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια φράση, ποτέ δεν αποσόβησε τέτοιες συμπεριφορές και σίγουρα ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να καταγραφεί ποιος κάθεται στις παιδικές χαρές και τα παγκάκια.

Τέλος να επισημάνουμε πως κάθε άλλο παρά καλή υπηρεσία προσφέρουν, οσοι ζητάνε από την κοινωνία να συνηθίζει σε τέτοιες λογικές.»

Λαϊκή Συσπείρωση
Άργος Ορεστικό, 13 Ιανουαρίου 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here