Λαμπερή η Γιορτή Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καστοριάς – Το φωτορεπορτάζ της ΣΕΝΤΡΑΣ

Παρουσία πλήθους κόσμου, ανάμεσα τους άνθρωποι του αθλητικού και του πολιτικού κόσμου του νομού, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Παράρτημα Καστοριάς, χθές (Δευτέρα) η ετήσια «Γιορτή Ποδοσφαίρου» της ΕΠΣ Καστοριάς.

Μια γιορτή αντάξια του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, κατά την οποία τιμήθηκαν άνθρωποι που πρόσφεραν στο Καστοριανό και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο κάνοντας περήφανη την ακριτική περιοχή μας καθώς και ανθρώπους  που ξεχώρισαν για το ήθος και την συνεισφορά τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καστοριάς Δημήτρη Τριανταφύλλου, πλαισιωμένος και από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει η νέα διοίκηση που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης τόσο των τοπικών Αρχών, όσο των παραγόντων και γενικότερα των σωματείων.

«Απόψε είμαστε εδώ, όλοι οι άνθρωποι που κάθε μέρα προσπαθούμε και κάνουμε τον δικό μας “ΑΓΩΝΑ” για την πρόοδο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου που δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει όλη την ελληνική κοινωνία δεν θα μπορούσε να αφήσει το ποδόσφαιρο απ’ έξω. Η λύση είναι να περάσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από την εποχή της σπατάλης στην οργάνωση, στην ανάπτυξη των υποδομών, της εσωτερικής παραγωγής ταλέντων και την δημιουργία κερδών από αυτήν γιατί το οικονομικό όφελος αναβαθμίζει και την ποιότητα των υπηρεσιών. Η Πολιτεία η Γ.Γ.Α. και η Ε.Π.Ο. πρέπει να βοηθήσουν το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και αν δεν δώσουν λύσεις πολύ σύντομα φοβάμαι ότι θα είναι και μη αναστρέψιμη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς.

Επίσημος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας κ. Αστέριος Αντωνίου, ο οποίος υπογράμμισε τις προσπάθειες εξυγίανσης που καταβάλλονται από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, υπερασπίστηκε την ανάγκη να στηριχθούν οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που κρατούν “Θερμοπύλες” μέσα σε ένα οικονομικά δύσκολο περιβάλλον και δήλωσε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια του εγχειρήματος.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Παρατηρητής FIFA Διαιτησίας Γεώργιος Μπίκας, ο οποίος στη συνέχεια ανέπτυξε κανονισμούς διαιτησίας, η βουλευτής ΝΔ Μαρία Αντωνίου, ο Κώττας Παναγιώτης Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Ζήσης Λάζαρος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Αθλητισμού Δήμου Καστοριάς, καθώς επίσης και πλήθος παραγόντων, ποδοσφαιριστών, προπονητών, αλλά και των χορηγών-υποστηρικτών της ΕΠΣ Καστοριάς.

Επίσης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Τελιγιορίδου Ολυμπία δεν παρέστη λόγο απουσίας της, διαβάστηκε όμως επιστολή της.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο ενότητες. Στο α’ μέρος περιλάμβανε επιστημονική ημερίδα με ομιλητή τον διεθνή παρατηρητή και καθηγητή Διαιτησίας Γεώργιο Μπίκα, ο οποίος συμπλήρωσε 45 χρόνια στον χώρο της διαιτησίας και με τη χρήση βίντεο πρόβαλε επιλεγμένες φάσεις από την ΟΥΕΦΑ που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για τους Καστοριανούς διαιτητές αλλά και παράγοντες, ενώ αναφέρθηκε και στις νέες αλλαγές στους κανόνες της διαιτησίας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν όμως και η ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α. Παν. Θεσσαλίας Δρ. Ζήση Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε για τα οφέλη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε Coffee break με πλούσιο μπουφέ για όλους τους παρευρισκόμενους, για να ακολουθήσει το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης,  το οποίο περιλάμβανε Βραβεύσεις διακριθέντων ομάδων και προσώπων.

Τυχερό σωματείο από τα βασιλοπιτάκια που δόθηκαν στα σωματεία ήταν ο ΑΣ Πενταβρύσου, με δώρο πέντε μπάλες.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 1. Απονομή κυπέλλου στον Πρωταθλητή Α’ Κατηγορίας

(Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)

 1. Απονομή κυπέλλου στον Πρωταθλητή Β’ Κατηγορίας

 (Π.Α.Ο. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ)

 1. Απονομή κυπέλλου στον Δευτεραθλητή Β΄ Κατηγορίας

(ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ)

 1. Απονομή κυπέλλου στον Κυπελλούχο

(Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)

 1. Απονομή κυπέλλου στον Πρωταθλητή Παίδων

(ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ)

 1. Απονομή κυπέλλου στον Πρωταθλητή Προ Παίδων (Α’)

(Α.Μ.Γ.Σ ΚΡΟΝΟΣ)

 1. Απονομή κυπέλλου στον Πρωταθλητή Προ Παίδων (Β)

(ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ)

 1. Απονομή κυπέλλου ήθους

(ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΡΟΣΟΝΕΡΙ)

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΛΑΚΕΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ

ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 1. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον 1ο Σκόρερ της Α΄ Κατηγορίας

(Emigen Damzi –  ΑΓΣ Καστοριάς)

 1. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον 1ο Σκόρερ της Β΄ Κατηγορίας (Μήλιος Σωτήρης -ΠΑΟ Καλοχωρίου)
 2. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στην 1η Σκόρερ της Κατηγορίας Γυναικών (Τζιάρα Νικολέτα – ΓΠΟ Καστοριάς)

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ

 1. Απονομή αναμνηστικού κυπέλλου στο καλύτερο γκολ αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 (Μηλιάτης Βασίλης – ΑΓΣ Καστοριάς)

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Α’ και  Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 1. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους καλύτερος Προπονητές Α΄ και Β’ Κατηγορίας, που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία των σωματείων (Θεόδωρος Ποντίκης και Καλλιμάνης Αντώνης), αντίστοιχα)

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ 3άδα ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

 1. Απονομή αναμνηστικών πλακετών στην καλύτερη 3άδα διαιτητών μετά από ψηφοφορία των Σωματείων, των παρατηρητών διαιτησίας και των παρατηρητών αγώνων και  καλύτερου Νέου Διαιτητή.

1.ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΦΩΤΗΣ (Διαιτητής Football League)

2.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (Βοηθός Διαιτητή Super league)

3.ΠΑΥΛΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ

4.ΛΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Καλύτερος νέος διαιτητής)

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΥΣ

 1. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας σε παράγοντα για την πολυετή κι αδιάλειπτη προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο (Αναστασιάδη Νικόλαο από τον ΠΑΣ Λεύκης)  
 2. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας σε παράγοντα για την προσφορά του στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο του τόπου (Μπαμπούλη Παναγιώτη – Ακαδημία Κρόνος)
 3. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον πιο εξελίξιμο ποδοσφαιριστή   (Παπαδόπουλος Γεώργιος, από τον Κρόνο στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού)
 4. Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε ποδοσφαιριστές – επιτυχόντες στα ΑΕΙ

ΤΣΑΜΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΠΑΜΠΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΟΚΟΖΟΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΣΙΑΡΑΦΕΡΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΖΗΣΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΝΤΙΜΤΣΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΠΟΥΝΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΜΠΑΜΠΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 1. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους χορηγούς (7) για την προσφορά τους (ΛΙΑΧΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΑΛΕΞΙΟΥ Ν., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ    ΑΡΓ.,  ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ Θ., ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ., ΚΩΤΟΥΛΑΣ Θ.)
 2. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας για την από τριακονταετία και πλέον εργασία της σαν  υπάλληλος στην ΕΠΣ Καστοριάς (Λαζοπούλου Ιωάννα)
 3. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας για την πολυετή προσφορά του στην Διαιτησία (Καραμανίδη Δημήτριο)              
 4. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας για την πολυετή προσφορά του στην Διαιτησία (Σιδηρόπουλο Φώτη)
 5. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο  (Σιάντσης Παύλο)

25.Απονομή αναμνηστικής πλακέτας για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο  (Καλτσιάδη Ιωάννη)

 1. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο  (Μπόζης Ζήσης – Νεστόριο)
 2. Απονομή αναμνηστικής πλακέτας για την προσφορά και το ήθος του στο  ποδόσφαιρο (Τσακλίδης Αναστάσιος – «Αστραπή» Μεσοποταμίας) 
 3. Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε ποδοσφαιριστές της Μικτής Νέων έτους 2002 που  ολοκλήρωσαν την προσφορά τους στην ομάδα.

ΚΡΟΜΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ , ΓΑΚΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ , ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΜΗΛΙΑΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΜΠΙΡΤΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΤΙΓΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

29. Απονομή μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές της Μικτής Παίδων ως Πρωταθλητές 4ου   ομίλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων 2017-18.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ, ΑΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΚΩΤΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΓΚΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΚΟΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΩΜΑΣ, ΛΟΥΔΟΒΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΝΑΟΥΜ ΜΙΧΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΕΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΗΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΛΗΜΙΣΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΕΡΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΟΣΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΣΟΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΝΟΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση  παρουσίασε ο δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού σταθμού ANTENNES FM Kastorias, Χρήστος Νατσούλης, την φωτογραφική κάλυψη ο Εκδότης της ΣΕΝΤΡΑΣ (sentra.com.gr), Δημήτρης Κουτσής και την βιντεοσκόπηση ο Παντελής Θεόπουλος.

Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Καστοριάς ευχαριστεί την διοίκηση του ΤΕΙ για την παραχώρηση της αίθουσας και για την τεχνική υποστήριξη, όπως επίσης και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους, τα μέλη της Ε.Π.Σ. τους χορηγούς και τους συνεργάτες της Ένωσης.
Ευχόμαστε Καλή Χρονιά με Υγεία και Δύναμη σε όλους, ώστε να συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τοπικού μας Ποδοσφαίρου.!!

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι Ισονομία και Δικαιοσύνη είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι για εμάς!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here