“Είναι πραγματικά τεράστια η διαφορά συγκριτικά με πέρυσι. Υπάρχουν περισσότεροι πελάτες, κλείνονται δουλειές” επεσήμανε ο εκπρόσωπος της KOPENHAGEN FUR στην Ελλάδα, Λεωνίδας Μπούτης,

σημειώνοντας παράλληλα πως “πέρα από τους διοργανωτές, συγχαρητήρια αξίζουν και οι εκθέτες οι οποίοι για ακόμη μια φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους, σε ποικιλία χρωμάτων, στα μοντέλα, σε όλα. Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που εύχομαι να αποδώσει”.

Κάνοντας την… αυτοκριτική του και μιλώντας για ένα “χλιαρό ξεκίνημα τον Ιανουάριο” και μια αισθητή άνοδο τον Φεβρουάριο, ο εκπρόσωπος του δημοπρατηρίου της Κοπεγχάγης στην Ελλάδα αναφερόμενος στην επερχόμενη δημοπρασία του Απριλίου στην οποία θα διατεθούν 6,5 εκατομμύρια δέρματα, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα κινηθεί ανοδικά. Αναφορικά με την ελληνική παρουσία στη δημοπρασία του Απριλίου ο κ. Μπούτης δήλωσε πως σε συνδυασμό και με τα θετικά αποτελέσματα των εκθέσεων ευελπιστεί σε δυναμική παρουσία.

Όσο για την συνολική πορεία της παγκόσμιας αγοράς γούνας, ο κ. Μπούτης αναφέρθηκε στην δυναμική των διεθνών παικτών του κλάδου: “οι Κινέζοι αγοράζουν αρσενικά δέρματα, η Κορέα μπαίνει δυναμικά στα θηλυκά, οι Έλληνες που πέραν του μαύρου στρέφονται και στα χρώματα, δημιουργούν συνδυαστικά μια πολύ καλή εικόνα” εξηγεί. “Επιτέλους βλέπουμε ένα καλό αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια κρίσης” απαντά ο κ. Μπούτης για την πορεία του 2017 και ευελπιστεί σε ένα ακόμη καλύτερο 2018.

Μάρκος Πετρόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here