Με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησαν οι τριήμερες εργασίες στο κοινοβούλιο που θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – Νωρίτερα ορκίσθηκε ως βουλευτής ο Νίκος Δένδιας

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να μιλήσει επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του.

«Παίρνω το λόγο ευελπιστώντας ότι θα κάνω μια νέα αρχή. Οι εκλογές έκλεισαν το κύκλο παρακμής και κρίσης. Ταυτόχρονα οι έλληνες άνοιξαν παράθυρο σε μια νέα εποχή. Με την ψήφο τους δεν άλλαξαν μια κυβέρνηση, ξεπέρασαν μια ολόκληρη φάση. Απέρριψαν το ψέμα. Σαφής και πεντακάθαρη εντολή να πάει μπροστά η ελλάδα με ενότητα και σκληρή δουλειά», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή. Την νέα κανονικότητα που σημαίνει πρόοδος και όχι επιστροφή σε παλιές πρακτικές. Δεν θα αναμετρηθούμε με τους προηγούμενους αλλα με τα πραγματατικά προβλήματα . ότι υποσχεθήκαμε θα το κάνουμε μαζί με τους πολίτες. Η κοινωνία περιμένει αποτελέσματα.

Στόχος η ανάπτυξη για αναγέννηση της πατρίδας μας και αυτά δεν θα τα φέρει κανείς πολιτικός μεσίας. Φιλοδοξία μου να λειτουργήσω ως καταλύτης απελευθερώνοντας τις υγιείες δυνάμεις . Αντιμετωπίζοντας τις πραγματικές αιτίες της κρίσης με καθημερινές μικρές επαναστάσεις που πρέπει να κάνει κάθε Έλληνας. Αυτός ο νέος πατριωτισμός είναι η σημαία μας. Ένα ρεύμα προοδου που προτάσσει την ενότητα. Ξέρουμε ότι ιοι έλληνες θέλουν ρίξη με το παρελθόν. Θέλουν μια κυβέρνηση που θα δείξει στην πράξη ότι μπορεί. Ως πρωθυπουργός θα επιδιώξω να αναβαθμιστεί η πολιτική στα μάτια των πολιτών μας που απείχαν από τις εκλογές. Θα τιμήσω όσους μας ψήφισαν θα δικαιώσω όσους μας τίμησαν για πρώτη φορά και θα τιμήσω όσους στάθηκαν επιφυλακτικά απέναντί μας. Εχω την τιμή να ηγούμε ενός λαού υπερήφανου και πολυμήχανος και τώρα είναι έτοιμος να κοιτάξει μπροστά. Σε κάποιους μπορεί να μοπιάζει τιτάνιο το έργο. Καποιοι μπορεί να ελίζουν σε ένα περιβάλλον πλαστής ευδαιμονίας: αυτά δεν γίνονται. Ας κάνουμε οκαθένας μας αυτό που μας αναλογεί και ας βάλουμε ο καθένας ένας λιθαράκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here