Στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα, ο λοιμωξιολόγος υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου – «Το μεγάλο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Η σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας έγινε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα καθόταν ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από κορωνοϊό, 6 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 37 διασωληνωμένους. 2.626 είναι συνολικά τα κρούσματα εκ των οποίων το 55,4% είναι άνδες, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι συνολικά 144.

595 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι και 1.303 είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ οκτώ εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 78 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ από το σύνολο των θανόντων οι 38 είναι γυναίκες.

Ενώ συνήθως την Κυριακή η ενημερωση γίνεται μέσω γραπτής ανακοίνωσης, σήμερα έχουμε live λόγω της αυριανής άρσης των μέτρων.

«Η νόσος συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση. Η χώρα μας κατάφερε να το ελέγξει και αύριο ξεκινάμε καινούργια φάση. Η δυσκολία δεν έχει περάσει, δεν θα γυρίσουμε ακόμα στο πώς ζούσαμε. Ξεκινάμε να μπαίνουμε σε σχετική κανονικότητα με μικρά και σταθερά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγεωργίου.

Πρώτα από όλα να σκεφτόμαστε τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, δηλαδή τις αποστάσεις ασφαλείας, τον συχνό καθαρισμό των χεριών και τη χρήση μασκών, ανέφερε και πρόσθεσε σχετικά με τις μάσκες ότι κατά τη διάρκεια περιορισμού στο σπίτι η χρήση μάσκας δεν ήταν προτεραιότητα, ωστόσο τώρα που αίρονται οι περιορισμοί πρέπει να δώσουμε σημασία στη μάσκα, ως συμπληρωματικό μέσο.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς»

«Ποτέ να μην περάσουμε ξανά μια τέτοια περίοδο που ολοκληρώνεται αύριο. Πέρασαν 42 μέρες που ολοκληρώνονται αύριο στις 06.00 το πρωί. 1.008 ώρες ολοκληρώνονται αύριο, στις οποίες αποδείξαμε ότι οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο.

Το νέο και πιο δύσκολο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς. Ο ιός είναι εδώ, δίπλα μας. Μπορεί να τον έχει ο καθένας. Αυτός ο ιός στοίχησε ζωές και ευθύνεται για την αγωνία, όλο αυτό το διάστημα. Από αύριο καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος απέναντι στον ιό που θα κρίνει την τελική έκβαση της μάχης.

«Το όπλο μας είναι συγκεκριμένο και είναι η τήρηση των κανόνων. Τηρούμε τους κανόνες, προχωράμε μέρα με τη μέρα. Προχωράμε στην αποκλιμάκωση των περιορισμών. Δεν τηρούμε τους κανόνες; Ο κίνδυνος για νέα κρούσματα, είναι ορατός. Ο κίνδυνος για φρένο στην αποκλιμάκωση των μέτρων, θα είναι μονόδρομος. Τηρούμε τους κανόνες, προχωράμε μπροστά και παίρνουμε πίσω τις ζωές μας. Τόσο ειλικρινά και απλά. Σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να αποδείξουμε ξανά ότι οι Έλληνες και θέλουμε και μπορούμε ενωμένοι να πετύχουμε τα πάντα», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Να μην δώσουμε χώρο και τρόπο στον ιό να εξαπλωθεί. Προερχόμαστε από ψυχολογική κόπωση. Είναι εγχείρημα εξαιρετικά σημαντικό γιατί θα κρίνει τα πάντα για τις ζωές μας. Ο κάθε συμπολίτης που το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε στον ίδιο χώρο, είναι αυτός ο ιός που απέβη μοιραίος για 144 συμπολίτες μας στην Ελλάδα. Αυτός που ευθύνεται για την αγωνία και την ταλαιπωρία που πέρασαν εκατομμύρια σε όλον τον πλανήτη», προσέθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ότι οι δραστηριότητες ευεξίας σε γυμναστήρια δηλαδή το μασάζ, οι ατομικές προπονήσεις, πιλάτες, γιόγκα, δεν επιτρέπονται.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here