Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή μετά τα τέλη Γενάρη – Υποστήριξε ότι η Συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές

Μετά τα τέλη Γενάρη θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, σύμφωνα με όσα εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα με τέλη Γενάρη. Στη συνέχεια, η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, καθώς και η επικύρωση της απόφασης του ΝΑΤΟ για ένταξη των Σκοπίων. Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί λύση που κοιτά στο μέλλον της περιοχής, στο μέλλον της Ευρώπης, δίνει στα Βαλκάνια σταθερότητα και ασφάλεια και αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά o Nίκος Κοτζιάς, στις δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, μετά από συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι διαπραγματεύσεις που κάναμε με πΓΔΜ και Αλβανία εμπεριέχουν μια ιστορική μνήμη και αυτή είναι η Ostpolitik του Βίλι Μπραντ» (σ.σ. η πολιτική προσέγγισης της Ανατολικής Γερμανίας που εφαρμόσε ο καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας στις αρχές της δεκαετίας του ’70).

Περιγράφοντας την ελληνική εξωτερική πολιτική ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι εστιάζει στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών παρομοίασε το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων με το ειδικό βάρος που έχει η Γερμανία για την Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here