Επίσκεψη στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) πραγματοποίησε η Υπεύθυνη του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καστοριάς,

κυρία Μαρία Αντωνίου, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητας του Τομέα της.

Στη συνάντηση που είχε με το Γενικό Γραμματέα κ. Θωμά Μαλούτα, ζήτησε να αποσαφηνιστούν η πολιτική της ΓΓΕΤ για το σύστημα ΕΤΑΚ της χώρας, καθώς επίσης και οι στοχεύσεις της Γραμματείας. Ζήτησε επίσης διευκρινήσεις για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ίδρυση Ελληνικού Ιδρύματος για την Έρευνα και την Καινοτομία (ΕΛΙΔΕΚ), το οποίο θα διαχειρίζεται πόρους που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ).

Είχε, επίσης, συνάντηση με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΓΓΕΤ και ενημερώθηκε για θέματα της Γραμματείας, αλλά και για τα ζητήματα που απασχολούν το σύλλογο.

Αμέσως μετά, η κυρία Αντωνίου έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας αποτελεί έναν σημαντικότατο και πολυδιάστατο πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας. Χρειάζεται στόχευση και στρατηγική. Δεν του αξίζει, σε καμία περίπτωση, αποσπασματική πορεία, που υποβαθμίζει και αποδυναμώνει τον ενιαίο χαρακτήρα που οφείλει να έχει η πολιτική για την έρευνα σε εθνικό επίπεδο.

Ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση αντικειμένων ουδέποτε οδήγησαν σε επιτυχή αποτελέσματα,  ενώ αντίθετα αποδείχθηκαν κακές πρακτικές  στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Διαχρονικά, η ΓΓΕΤ έχει αποδείξει, με τη λειτουργία της, αλλά και την καθολική αποδοχή των ενδιαφερομένων φορέων, ότι προέτασσε και εφάρμοζε αποτελεσματικά, αδιάβλητους κανόνες Αξιοκρατίας, Διαφάνειας και Ισονομίας. Αυτό επιβάλλεται και τώρα.

Νεφελώδεις απόψεις για τον ενιαίο χώρο έρευνας δεν έχουν θέση σε έναν Τομέα στον οποίο η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση θα βασιστεί για την αναπτυξιακή προσπάθεια της πατρίδας μας».  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here