Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην ολομέλεια της Βουλής

Γι?? ένα νομοσχέδιο που έρχεται εσπευσμένα και τελικά μάλλον θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, αντί να δώσει λύσεις, έκανε λόγο στην ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής η Μαρία Αντωνίου. Πρόκειται για νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που αφορά ‘Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις’.

Η Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε στην ομιλία της στο σημαντικό ζήτημα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό υπενθυμίζοντας και τη σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει, με την οποία είχε εγκαίρως επισημάνει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Έλληνες γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο ελληνικό σχολείο του Βουκουρεστίου. “Στερείτε από τα παιδιά των Ελλήνων του εξωτερικού το δικαίωμα να μορφωθούν σε ελληνικά σχολεία, με άμεσο κίνδυνο οι γονείς τους να προτιμήσουν τα αμιγώς ξένα σχολεία”, σημείωσε η Μαρία Αντωνίου, τονίζοντας πως “αντί να ενισχύσετε την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα την κόβετε μία και καλή”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Μαρία Αντωνίου υπογράμμισε πως “η προφανής αδυναμία της Κυβέρνησης να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια εκπαίδευση σε συνδυασμό με τις ιδεοληψίες της ενάντια σε κάθε τι ιδιωτικό, την οδηγούν σε μία ακόμα απόπειρα υποβάθμισης της ιδιωτικής εκπαίδευσης”.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επί μέρους ζητήματα του Τομέα της, που αφορούν την Έρευνα και Καινοτομία, λέγοντας πως “ενώ η τεχνολογία τρέχει και η εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά μας γυρίζει 40 χρόνια, τουλάχιστον, πίσω στα θέματα εκπαίδευσης”, τονίζοντας παράλληλα ότι “η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πλέον καθημερινή ρουτίνα. Και αυτό στοιχίζει ακριβά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Γι’ αυτό καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε. Γιατί όπως έλεγε ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης, στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here