Μιχάλης Λίτσκας: ” Η Καστοριά θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Η συνδρομή του ενός (1) ευρώ δεν θα είναι για το ξεκίνημα για την Καστοριά, απλά θα αποτελέσει μία επιπλέον ενίσχυση, στο μπάτζετ της ομάδας μας. Μεγαλύτερο μπάτζετ σημαίνει μεγαλύτερες φιλοδοξίες και υψηλότερους στόχους”.

Μπερδεμένος φαίνεται ότι είναι ο φίλαθλος κόσμος της Καστοριάς μετά από αυτά που ακούστηκαν την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, στην Πανκαστοριανή συγκέντρωση, από τους παρευρισκόμενους, διοικούντες και μη. Οι γνώμες «δίνουν και παίρνουν» πλέον στα αθλητικά στέκια της πόλης και δεν είναι λίγοι εκείνοι που είναι, υπέρ του δέοντος, πεπεισμένοι, ότι η Καστοριά «ξέμεινε από βενζίνη» και ότι δεν υπάρχουν πόροι για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που επικοινώνησαν με τον υπογράφοντα, ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις, χωρίς όμως το αίτημα τους να μπορεί να ικανοποιηθεί.

Σκεφτήκαμε ότι το πιο αρμόδιο άτομο να λύσει τις απορίες του φίλαθλου κόσμου, αλλά και να βάλει τα πράγματα στη θέση του, ήταν ο αντιπρόεδρος της Καστοριάς, Μιχάλης Λίτσκας, με τον οποίο επικοινωνήσαμε και είχαμε την παρακάτω ενδιαφέρουσα κουβέντα:

– ΕΡ: “Κύριε Λίτσκα, μετά από αυτά που ακούστηκαν στην Πανκαστοριανή συγκέντρωση την οποία καλέσατε σαν διοίκηση του Α. Γ. Σ. Κ. «ΚΑΣΤΟΡΙΑ», ο κόσμος της Καστοριάς έχει μπερδευτεί. Πολλοί φίλαθλοι έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι καλέσατε την συγκέντρωση αυτή, μόνο και μόνο, για να ζητήσετε την οικονομική στήριξη του κόσμου, γιατί δεν έχετε χρήματα για να κατεβάσετε την ομάδα στην Γ΄Εθνική. Μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς συμβαίνει; Υπάρχει, όντως, ο κίνδυνος η Καστοριά να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής”;

– ΑΠ: “Ακούστε να δείτε, πως έχουν ακριβώς τα πράγματα. Η διοίκηση της Καστοριάς δεν κάλεσε σε καμία περίπτωση τον κόσμο της Καστοριάς σε μία Πανκαστοριανή συγκέντρωση για να μαζέψει χρήματα και να κατεβάσει την ομάδα στην Γ΄ Εθνική. Η συγκέντρωση αυτή έγινε με σκοπό να δούμε αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να πάρει την ομάδα, γιατί πολλά ακουγόντουσαν τις τελευταίες μέρες ή να συνδράμει στην προσπάθεια που θα κάνει η διοίκηση μας για τη νέα χρονιά. Θέλαμε να διαπιστώσουμε που μπορεί να φτάσει το ταβάνι σαν πόλη, όσον αφορά την ομάδα μας και σε καμία περίπτωση να ζητήσουμε χρήματα για να κατεβάσουμε την ομάδα. Η σημερινή διοίκηση της Καστοριάς είναι αποφασισμένη να κατεβάσει την ομάδα στην Γ΄ Εθνική, απλά από την ανταπόκριση του κόσμου θα φανεί το ποια θα είναι η πορεία μας, αν θα πάμε απλά για να σωθούμε ή αν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο”.

– ΕΡ: “Ναι, αλλά έγινε μία πρόταση για να υπάρχει μία συνδρομή ενός (1) ευρώ την ημέρα, η οποία, προφανώς, «ξίνισε» ορισμένους”.

– ΑΠ: “Και βέβαια έγινε αυτή η πρόταση. Και είναι μία πρόταση που είναι εφικτό να περπατήσει, αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη για αυτή την ομάδα. Η πρόταση που έκανε ο Σάββας ο Παπαδόπουλος είναι ρεαλιστική. Με την συνδρομή του ενός (1) ευρώ την ημέρα, αυτόματα ο συμμετέχοντας γράφεται σαν μέλος του Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ” και αποφασίζει, με αυτή του τη συμμετοχή του κι εφόσον το επιθυμεί, για το μέλλον του συλλόγου, Είμαι μίας μορφής λαϊκή βάση, που μπορεί να πραγματοποιηθεί, αρκεί, όπως προείπα, να υπάρχει θέληση. Εξάλλου, είναι προτιμότερο, παραδείγματος χάρη, τα 200 άτομα να βάλουν από €300 ευρώ, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, παρά να βάλει ένα άτομο €60.000 ευρώ. Τονίζω και πάλι και θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η συνδρομή αυτή δεν θα είναι το ξεκίνημα για την Καστοριά, απλά θα αποτελέσει μία επιπλέον ενίσχυση στο μπάτζετ της ομάδας μας. Μεγαλύτερο μπάτζετ σημαίνει μεγαλύτερες φιλοδοξίες και υψηλότερους στόχους”.

– ΕΡ: “Και ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάλατε, εσείς σαν διοίκηση, από αυτή την Πανκαστοριανή συγκέντρωση”;

– ΑΠ: “Σίγουρα, όχι θετικά, αν και ήταν κάτι που λίγο-πολύ το περιμέναμε. Παρά τις προσπάθειες που κάνουμε σαν διοίκηση τα δύο τελευταία χρόνια, συνεχίζει να υπάρχει μία απαξίωση προς την ομάδα μας και αυτό φάνηκε καθαρά σε αυτή τη συγκέντρωση. Όμως, εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Ήδη, ο πρόεδρος μας ανακοίνωσε ότι ξεκινάμε κανονικά να εφαρμόσουμε τα πλάνα μας για τη νέα περίοδο. Θα πάμε συντηρητικά και από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας”.

agsk-kastoria.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here