Μαρία Αντωνίου για φυσικό αέριο: «Προεκλογικά τερτίπια ή απλά ψέματα»;

Με τρία ερωτήματα απάντησε η βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου στη… φιέστα του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, όπως τη χαρακτήρισε.

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Παράλληλα, η κ. Αντωνίου παρουσίασε την εισήγηση του κ. Σταθάκη στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, με ημερομηνία Ιανουάριο του 2018 (φωτογραφία), στην οποία, όπως υποστήριξε, λείπει η Δυτική Μακεδονία. Αναλυτικά η κ. Αντωνίου είπε: «Ξέρουμε ότι ο κ. Καρυπίδης είναι φίλος της κυβέρνησης, όμως πρέπει να ακούγεται και η αντιπολίτευση. Χθες, τέθηκαν τρία ερωτήματα προς τον υπουργό. Το ένα είναι γιατί δεν ψήφισαν τον αγωγό TAP. Διότι η χθεσινή φιέστα ήταν βασισμένη σε ένα δεδομένο. Ότι επιτέλους γίνεται ένας αγωγός από τον οποίο διεκδικεί η περιοχή μας φυσικό αέριο. Άρα, εάν δεν υπήρχε αυτό το έργο, δεν θα υπήρχε η χθεσινή εκδήλωση. Γιατί λοιπόν δεν ψήφισαν να γίνει αυτό το έργο.
Δεύτερο πολιτικό ερώτημα που έθεσα στον υπουργό ήταν γιατί καθυστέρησαν τόσα χρόνια. Ανέλαβαν τη διακυβέρνηση το 2015. Και μας λένε ότι στην επερχόμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα μπουν 12,5 εκατ.; Από όσο όμως γνωρίζω, στην τελευταία αναθεώρηση του ΕΣΠΑ δεν εντάχθηκαν χρήματα. Άρα γιατί δεν προχωρήσαμε ταχύτερα;
Και το τρίο ερώτημα που έθεσα στον υπουργό, αφορά στην ανακοίνωσή του ότι το έργο πέρασε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. Εγώ παρουσίασα την τελευταία εισήγηση του κ. Σταθάκη στο Συμβούλιο (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), με ημερομηνία Ιανουάριο του 2018, στην οποία λείπει η Δυτική Μακεδονία. Άρα μας κοροϊδεύουν; Για ποιο λόγο δεν υπάρχει στην εισήγησή του. Και εκφράζω τον φόβο μήπως πρόκειται για προεκλογικά τερτίπια σε μια προεκλογική χρονιά.
Αυτή είναι η δική μου ανησυχία, για την οποία όμως δεν πήρα καμία απάντηση. Θέλω να σκέφτομαι θετικά, αλλά θέλω απαντήσεις στις συγκεκριμένες απαντήσεις. Και απαντήσεις δεν πήρα… Επίσης δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα, δεν ξέρουμε το ύψος του κόστους. Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που είπα για ”προεκλογικά τερτίπια”. Τρία χρόνια τώρα που είναι στη διακυβέρνηση του τόπου δεν είδαμε καμία κίνηση. Και απαντώντας σε αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο κ. Καρυπίδης, που λένε ότι δεν ενδιαφερθήκαμε ποτέ για το φυσικό αέριο, να θυμίσω ότι τον Μάρτιο του 2013, που ήρθε στη Βουλή η συμφωνία για τον αγωγό, όλοι οι φορείς του τόπου με πρωτοβουλία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Περιφέρειας, φέραμε το θέμα στη Βουλή. Φτάνει με τα ψέματα.
Χαιρετίζω την έστω καθυστερημένη πρωτοβουλία του υπουργού, όμως απαιτούνται γρήγορα βήματα ώστε κάποια στιγμή να έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε φυσικό αέριο. Και πιστέψτε με αυτά τα βήματα θα γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση, αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τα έγγραφα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here