Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο, που διοργάνωσαν η MTIS σε συνεργασία με τη Cisco, με θέμα: «Καινοτόμες Τεχνολογίες και Έξυπνα Λιμάνια», στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αναπτύξει τον σχεδιασμό της για τη λειτουργία των λιμανιών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και τη δημιουργία έξυπνων και ανθεκτικών λιμένων, με οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Αντωνίου στην τοποθέτησή της:

«Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η διεθνής αγορά έχουν ήδη αναγνωρίσει ότι η ανάπτυξη έξυπνων λιμενικών δραστηριοτήτων αποτελεί ζωτικής σημασίας κίνηση ανάπτυξης. Σε αυτό το περιβάλλον η ευνοϊκή γεωγραφική θέση της Ελλάδας, καθιστά τη χώρα μας ιδιαίτερα ελκυστική για επενδύσεις στους κλάδους του εφοδιασμού και των θαλάσσιων μεταφορών. Με τα μάτια στο μέλλον, οι τεχνολογικές εξελίξεις αναμένεται να προσφέρουν όχι μόνο ευκαιρίες για νέες επενδύσεις αλλά και για γενικότερη ανοικοδόμηση της οικονομίας, με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον, τη βάση για να σχεδιάσουμε τη βιωσιμότητα για τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα στη μετά Covid εποχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here