Υπό την προεδρία της Μαρίας Αντωνίου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για θέματα Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων με θέμα “Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις για τα Άτομα με Αναπηρία και για τη μακροχρόνια φροντίδα” και ομιλητή το Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Πρόδρομο Πύρρο.

Οι συγκεκριμένες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης ως απολύτως αναγκαίες προκειμένου:

1. Αφενός, να δημιουργηθεί μια συμπεριληπτική κοινωνία, όπου οι συμπολίτες μας με αναπηρία θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα, να απολαμβάνουν απρόσκοπτα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής και

2. Αφετέρου, όλα τα άτομα να έχουν πρόσβαση σε μια οικονομικά προσιτή και υψηλής ποιότητας μακροχρόνια φροντίδα.

Η Μαρία Αντωνίου τόνισε πως “η αναπηρία δεν είναι «ειδική ικανότητα», ούτε «ειδική ανάγκη». Είναι διαφορετικότητα. Και η διαφορετικότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Και είναι ανάγκη να δώσουμε πραγματικές λύσεις στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Το ίδιο ισχύει και για την ποιοτική μακροχρόνια φροντίδα υγείας, όπου στη βάση των αρχών της κοινωνικής ισότητας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της αλληλεγγύης, στοχεύουμε σε μια βιώσιμη και ανθεκτική κοινωνία συμπερίληψης με φροντίδα για όλους χωρίς αποκλεισμούς”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here