Στους εισαγγελείς βρίσκεται η λίστα με τους νεκρούς στο Μάτι, οι οποίοι είναι τελικά 92, δυο εκ των οποίων μη ταυτοποιημένοι.

Ο κατάλογος εστάλη προκειμένου να αρχίσουν να καλούνται ως μάρτυρες οι συγγενείς των θυμάτων.

Συμπεριλαμβάνονται και όσοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Πυροσβεστική, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Συνολικά, οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30, ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει από δική της έρευνα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ σήμερα Τετάρτη κατέθεσε και ο νέος αρχηγός του Π.Α., αντιστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος. Ήδη, σε ό,τι αφορά στην εξέταση των συγγενών των θυμάτων η εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας, προκειμένου να καταθέσουν εκεί. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Π.Σ.

Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here