Μεγάλο ποσοστό των πολιτών παραμένει ανεμβολίαστο- Σε έξαλλη κατάσταση μικροπωλητές και μικροεπιχειρηματίες

Τεράστιο οικονομικό πλήγμα έχουν υποστεί οι επαγγελματίες και οι έμποροι της Χαλκιδικής από την αναβολή της εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμα για λόγους αποτροπής διασποράς της πανδημίας. Ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών της Χαλκιδικής παραμένει ανεμβολίαστο με αποτέλεσμα να μπαίνει φρένο στη διοργάνωση που έχει εμπορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Πολλοί από τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη διαφωνούν με την απόφαση και κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή. Θεωρούν ότι θα μπορούσε να γίνει “ο Άγιος Μάμας” και να τηρηθούν μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι η δεύτερη χρονιά που ακυρώνεται η εμποροπανήγυρη οδηγώντας σε οικονομικό μαρασμό και συμπαρασύροντας πολλούς κλάδους και οικονομικές δραστηριότητες.

”Η κατάσταση για εμάς είναι καταστροφική, όχι μόνο για το πανηγύρι του Αγίου Μάμα, αλλά για όλα. Το 99% των πανηγυριών και των εκθέσεων έχουν ακυρωθεί’’, ανέφερε η κ. Μήτκα Χάιδω, δημιουργός και πωλήτρια κοσμημάτων.

”Θα μπορούσε να γίνει το πανηγύρι του Αγίου Μάμα”

”Φυσικά θα μπορούσε να γίνει το πανηγύρι του Αγίου Μάμα με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σε άλλες περιοχές πως έχουν γίνει; Κάποιοι Δήμοι τα πραγματοποιούν, κάποιοι άλλοι όχι;”, σύμφωνα με την ίδια.

Καταστροφή η επόμενη μέρα με την ακύρωση του πανηγυριού

”Πρόκειται για τεράστιο πλήγμα γενικότερα για την περιοχή. Ερχόταν αρκετός κόσμος, εκθέτες, επισκέπτες και όλοι είτε ψωνίζανε από τα καταστήματα εστίασης της περιοχής, ακόμη νοίκιαζαν και καταλύματα γιατί ήταν πολλές οι μέρες του πανηγυριού. Συνεπώς, δεν είναι πλήγμα μόνο για τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι, αλλά για όλους. Γιατί τα πανηγύρια θεωρούνται πηγές μετάδοσης; Στη συγκομιδή της ελιάς δεν θα αυξηθεί ο πληθυσμός εργατών που έρχονται από ξένες χώρες;” αναρωτήθηκε η κ. Μήτκα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here