Πρώτη η χρυσή Ολυμπιονίκης F%82-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CF%81%CE%BF” target=”_blank”>Κατερίνα Στεφανίδη κρατώντας την ελληνική σημαία άνοιξε την παρέλαση των αθλητών και μεγάλων πρωταγωνιστών των 31ων Αγώνων στην τελετή λήξης στο γήπεδο Μαρακανά.

Η Ελλάδα κατέκτησε έξι μετάλλια και πέτυχε την 5η καλύτερη της εμφάνιση στην ιστορία της διοργάνωσης.

image

image

image

image

image
Όλοι θα θυμούνται ότι στο Ρίο το «χρυσό» πιστόλι της Άννας Κορακάκη, την προσπάθεια του Άρχοντα των Κρίκων Πετρούνια που άγγιξε το τέλειο και τη νέα «βασίλισσα» του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη. Το παλικαρίσιο αργυρό του υπεραθλητή Σπύρου Γιαννιώτη στα χιλιόμετρα κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης. Τα «χάλκινα» πανιά των Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας. Ο… χορός των μεταλλίων είχε αρχίσει με το χάλκινο μετάλλιο της Κορακάκη στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, αλλά και το πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών, Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη, που χάρισε στην Ελλάδα τη μία και μοναδική 4η θέση, και την 6η θέση στον κόσμο για την εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Και φυσικά όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν με την ελληνική ολυμπιακή ομάδα.

image

Στη τελετή λήξης έγινε επίσης η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας, της χώρας που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι μελωδικές παιδικές φωνές μιας χορωδίας τραγούδησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο, σε σύνθεση του Σπύρου Σαμάρα και ποίηση του Κωστή Παλαμά, που συντέθηκε για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 1896.

image


Φωτογραφίες:  EPA/SERGEI ILNITSKY

athensvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here