Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής του Άργους Ορεστικού, επέστρεψε χθες Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, αφού πραγματοποιήθηκαν τα «κατεβάσματα» από τη Γράμμουστα, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Μετά από σχεδόν παραμονής 40 ημερών στη μαρτυρική κοινότητα της Γράμμουστας η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, όπου είναι και ο φυσικός της τόπος, επέστρεψε στο Άργος Ορεστικό. Για το λόγο αυτό, χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γράμμουστας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία και της εορτής της Γενέσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πολύς κόσμος, μεγάλος αριθμός των οποίων μετέβη για τον λόγο αυτό, με το λεωφορείο που δρομολόγησε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Άργους Ορεστικού, η οποία έχει ως έθιμο, αρκετά χρόνια, να βρίσκεται την ημέρα αυτή στη Γράμμουστα προκειμένου να πραγματοποιήσει τα «κατεβάσματα» δηλαδή το κατέβασμα και την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας στο Άργος Ορεστικό. Φυσικά παρευρέθηκε και μεγάλος αριθμός ατόμων που διαθέτουν κατοικία στην κοινότητα. Επίσης τελέσθηκε και Αρτοκλασία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και απο τη σύντομη περιήγηση στην γραφική κοινότητα του πανέμορφου Γράμμου, επισκέπτες και η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, πήραν τον δρόμο της επιστροφής για το Άργος Ορεστικό. Ουσιαστικά ήταν και η τελευταία λειτουργία για το 2018, εφόσον ακολουθεί χειμώνας, η πρόσβαση γίνεται δύσκολη και οι καιρικές συνθήκες, παρότι δημιουργούν απίθανα τοπία, είναι αρκετά σκληρές ώστε να μπορεί κάνεις να παραμείνει με άνεση.

Με το καλό η Παναγία η Οδηγήτρια θα ανέβει και πάλι στη Γράμμουστα με τα «ανεμάσματα» του 2019, που εκτός απροόπτου θα γίνουν προς τα τέλη Ιουλίου για την επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here