Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ανακοινώνει τη 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ που θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (Θεσσαλονίκη).

Απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση σε όσους Πολιτιστικούς Συλλόγους επιθυμούν (και ΜΗ μέλη της ΠΟΠΣΜ) να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής (αφού μελετήσουν προσεκτικά τους όρους συμμετοχής).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολιτιστικοί σύλλογοι (με νομική υπόσταση) από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας με την προϋπόθεση να φορούν Μακεδονικές φορεσιές από κάποια περιοχή της Μακεδονίας.
 2. Κάθε χορευτική ομάδα θα συμμετέχει στη θεματική ενότητα της οποίας την παραδοσιακή φορεσιά φέρει κι όχι βάσει καταγωγής. Πχ Αν μια χορευτική ομάδα από την Καβάλα φοράει φορεσιά από το Ρουμλούκι, τότε θα συμμετέχει στη θεματική ενότητα του Ρουμλουκιού. Οι χοροί θα ανακοινωθούν με νεώτερη ανακοίνωση.
 3. Θα παρουσιασθούν θεματικές ενότητες από περιοχές της Μακεδονίας που θα συμμετέχουν τουλάχιστον 10 (δέκα) χορευτικές ομάδες (εξαιρείται το δρώμενο της Νάουσας). Οι εν δυνάμει θεματικές ενότητες είναι: ΚΑΒΑΛΑ (ΠΑΓΓΑΙΟ), ΔΡΑΜΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΑΣΟΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ, ΠΕΛΛΑ, ΠΙΕΡΙΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ. Ο τελικός καθορισμός των θεματικών ενοτήτων που θα συμμετέχουν θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές ανά ενότητα που θα υποβληθούν μέχρι την 20η Απριλίου.
 4. Αν κάποιος σύλλογος διαθέτει φορεσιές και χορευτές που μπορούν να καλύψουν περισσότερες από 1 περιοχές (θεματικές ενότητες), τότε έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε όλες (αρκεί να το δηλώσει στη φόρμα συμμετοχής).
 5. Δεν επιτρέπεται να συμμετέχει χορευτική ομάδα στις τάξεις της οποίας φοράει κάποια κοπέλα την ανδρική φορεσιά. Επίσης δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν χορευτικές ομάδες με φορεσιές που ΔΕΝ είναι Μακεδονικές Πχ βλάχικες φορεσιές. Σε αυτήν την περίπτωση θα αποβάλλεται από την εκδήλωση ΟΛΗ η αποστολή.
 6. Οι σύλλογοι-μέλη της ΠΟΠΣΜ θα καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στο γρασίδι. Πληροφορίες για εγγραφή πολιτιστικού συλλόγου ως μέλος της ΠΟΠΣΜ: http://www.popsm.gr/eggrafi-sillogou/
 7. Η συμμετοχή και η είσοδος στο Καυτανζόγλειο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.
 8. Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης αποφασίζει για τους οργανοπαίκτες που θα συμμετέχουν.
 9. Οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει να φέρουν το λάβαρο του συλλόγου (χωρίς βάση) και τη σημαία της ομοσπονδίας (όσοι είναι μέλη της ΠΟΠΣΜ).
 10. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομαδικές και ατομικές φωτογραφίσεις με σκοπό την προβολή της Πανελλήνιας Συνάντησης Μακεδόνων και της διοργανώτριας ΠΟΠΣΜ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε κοντινές φωτογραφίσεις προσώπων (πορτραίτα) και παραδοσιακών φορεσιών. Οι φορεσιές πρέπει να είναι πολύ προσεγμένες και να ακολουθούν την παράδοση του τόπου τον οποίο εκπροσωπούν. Το μακιγιάζ των κυριών πρέπει να είναι διακριτικό, το καλσόν να είναι αδιάφανο, τα παπούτσια, ο κεφαλόδεσμος και τα κοσμήματα να συνάδουν με την παράδοση του τόπου που εκπροσωπούν.
 11. Ώρα προσέλευσης συμμετεχόντων πολιτιστικών συλλόγων: 17.00 (ώρα έναρξης: 18.00)
 12. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δηλώνουν συμμετοχή συνηγορούν με τα παραπάνω. Εντός 3 ημερών από τη λήψη της αίτησης συμμετοχής θα επιβεβαιώνεται με απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα η έγκριση της συμμετοχής.

 

Φ Ο Ρ Μ Α  Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ

για την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here