Σε τροποποίηση της σύμβασης εκμετάλλευσης των αεροπορικών γραμμών για την παροχή δημοσίων υπηρεσιών μεταφοράς για τα αεροπορικά δρομολόγια Αθήνα –Καστοριά – Κοζάνη – Αθήνα

προχώρησε το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έπειτα από το μηδενικό ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών σε διαγωνισμό για εκμετάλλευση της συγκεκριμένης γραμμής λόγω μειωμένης επιβατικής κίνησης.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, η σύμβαση που θα ισχύσει μέχρι 31.8.2018 με την εταιρεία Astra Airlines αλλάζει ως προς το αντιστάθμισμα που θα ανέλθει για τα δυο χρόνια στα 660.000 ευρώ. Παράλληλα τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή μειώνονται από έξι στα τρία την εβδομάδα και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Ωστόσο όπως προκύπτει από τα  επίσημα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τον τελευταίο χρόνο το ενδιαφέρον των επιβατών για τις αεροπορικές μεταφορές αυξάνει σταθερά. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο 2016 σε 16 πτήσεις που εκτελέστηκαν είχαμε 146 αφίξεις, 216 αναχωρήσεις και 155 επιβάτες τράνσιτ.

Εν τω μεταξύ σε δήλωση της η Βουλευτής της ΝΔ Ν. Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται ως αρνητικό συμπλήρωμα στην υποβάθμιση της περιοχής με μεγάλες συνέπειες στην τοπική οικονομία, εκτός και αν συμπλήρωσε η κ. Αντωνίου τα μειωμένα αεροπορικά δρομολόγια θα αναπληρωθούν άμεσα με τα τρένα που θα πηγαινοέρχονται στο Νομό Καστοριάς.

ΕΡΤ Κοζάνης- Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here