Την κάθετη αντίθεσή τους στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης να αναθέσει την εκπόνηση μίας μελέτης για κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην περιοχή, εξέφρασαν οι Δήμαρχοι και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.

Οι Δήμαρχοι αναγνώρισαν το δικαίωμα του Λάζαρου Μαλούτα να σκέφτεται για την πόλη του, ήταν όμως κάθετοι στο γεγονός πως η συγκεκριμένη μελέτη ουσιαστικά μπήκε στα χωράφια όλης της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας παράλληλα γενική υποβάθμιση για όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής.

Μάλιστα υπήρξαν Δήμαρχοι που στάθηκαν στο γεγονός ότι η μελέτη έλαβε υπόψιν στοιχεία του 2019 και του 2020, περίοδος όπου τα νοσοκομεία είχαν να αντιμετωπίσουν το μέτωπο του κορωνοϊού, ενώ ζήτησαν να μην επαναληφθεί το συγκεκριμένο «φάουλ» όπως το χαρακτήρισαν μιας και υπάρχει απαξίωση των δομών υγείας σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το σώμα αποφάσισε τη σύνταξη μία επιστολής προς τον Υπουργό Υγείας, στην οποία θα επισημαίνεται το πρόβλημα της Τριτοβάθμιας Περίθαλψης στη Δυτική Μακεδονία, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε ενέργεια που θα σημάνει την υποβάθμιση των υφιστάμενων νοσοκομείων.
Ζήσης Πιτσιάβας, e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here