Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα σε 6 χρόνια ως Ενωσιακός προπονητής της ΕΠΣ.

Τέσσερις τίτλους με τις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Καστοριάς σε διάστημα έξι ετών είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του Ενωσιακού Προπονητή Μίμη Μπαχαδέρογλου.

Ο νεαρός και πετυχημένος προπονητής φέτος βρίσκεται για 6η συνεχή χρονιά στον πάγκο των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣ Καστοριάς, κατακτώντας για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παίδων.

Είχαν προηγηθεί οι τίτλοι με την Μικτή Νέων το 2012, των Προπαίδων το 2013 και πάλι των Παίδων το 2014, ενώ σε λεπτομέρειες χάθηκαν και άλλες διακρίσεις και με την κατηγορία των Νέων στα πανελλήνια πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΠΟ.

Ποιος είναι ο Μίμης Μπαχαδέρογλου

Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 6 ετών από τις ακαδημίες του ΑΟ Κάστωρ αγωνιζόμενος σε όλα τα τμήματα, ενώ αποτέλεσε και μέλος των Μικτών Ομάδων Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Καστοριάς. Ήταν ένας από τους εξελίξιμους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που ξεχώριζε με τα χρώματα του ΑΟ Κάστωρ στο πρωτάθλημα κι έτσι σε ηλικία 15 ετών υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο στην Ερασιτεχνική ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου αγωνίζεται για τρία χρόνια.

Επιστροφή στον Κάστορα και  μεταγραφή στην Ιταλία!!!

Στη συνέχεια επιστρέφει στον ΑΟ Κάστωρ και συμμετέχει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, ενώ σε ηλικία 19 ετών δοκιμάζει την τύχη του για έναν χρόνο στην Ιταλική ομάδα Γ’ Εθνικής Masetara. Εκεί, συμμετέχει κανονικά σε όλο το πρωτάθλημα, ωστόσο, όμως οι συνθήκες δεν ήταν αυτές που προσδοκούσε και έτσι επιστρέφει στην Ελλάδα.

Επόμενος σταθμός τα Τρίκαλα και η Ιεράπετρα

Έτσι, με την επιστροφή του στην Ελλάδα υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του ΑΟ Τρικάλων στη Γ’ Εθνική και την επόμενη χρονιά αγωνίζεται με τα χρώματα του ΑΟ Ιεράπετρας, στην ίδια κατηγορία.

Στη Δ’ Εθνική με Μακεδονικό Σιάτιστας και Παναργειακό

Την επόμενη χρονιά θα συνεχίσει την καριέρα του στον Μακεδονικό Σιάτιστας στη Δ’ Εθνική για να ακολουθήσει ο Παναργειακός στην ίδια κατηγορία, όπου ο σοβαρός τραυματισμός του τον αναγκάζει να σταματήσει σε μικρή ηλικία το ποδόσφαιρο.

Η νέα καριέρα του προπονητή

Η αγάπη και το πάθος του όμως για το ποδόσφαιρο δεν τον αφήνουν να το εγκαταλείψει. Έτσι, αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά ως προπονητής ποδοσφαίρου. Έχοντας, λοιπόν μια μεγάλη εμπειρία ως ποδοσφαιριστής, αποφασίζει με την πρώτη ευκαιρία το 2010 να παρακολουθήσει τα μαθήματα στην Σχολή Προπονητών, δίνοντας εξετάσεις, αποκτώντας δίπλωμα UEFA.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα είναι Ενωσιακός Προπονητής στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Καστοριάς και παράλληλα, έχει και τις  Ακαδημίες του ΑΟ Κάστωρ.

Πόσο δύσκολο είναι όμως για έναν Ενωσιακό Προπονητή να διαχειριστεί τις Μικτές Ομάδες;

Στο ερώτημα αυτό η απάντηση του Μίμη Μπαχαδέρογλου ήταν η εξής : «Πράγματι, είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος να διαχειριστεί τις Μικτές Ομάδες των ΕΠΣ και αυτό γιατί έχεις να κάνεις με μία ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία των παικτών, εκτός από προπονητής να είσαι και παιδαγωγός και να προσπαθείς να δημιουργήσεις δύο ομάδες (Παίδες και Νέους) από ένα κράμα ποδοσφαιριστών που έχεις επιλέξει και προέρχονται από διάφορες ομάδες, με διαφορετική νοοτροπία και φιλοσοφία του καθενός.  Κάτω από αυτές τις συνθήκες προσπαθείς να δημιουργήσεις δύο αξιόλογες ομάδες έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάτι που πιστεύω ότι και στο παρελθόν αλλά και τα τελευταία χρόνια η ΕΠΣ Καστοριάς το έχει πετύχει.

Ωστόσο, το θετικό είναι ότι από την πρώτη κιόλας χρονιά, δηλαδή τα «πρωτάκια», που εκεί είναι το δύσκολο κομμάτι, βλέποντας την οργάνωση, το επίπεδο, τα ταξίδια σε άλλους νομούς για να αντιμετωπίσουμε διάφορες ομάδες, προσαρμόζονται σχετικά γρήγορα στο κλίμα κι έτσι τις επόμενες τρεις χρονιές που θα συμμετέχουν τα πράγματα είναι πιο βατά».

Ο νομός Καστοριάς διαθέτει ταλέντα;

«Παρά την φθίνουσα πορεία που έχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια με την μείωση των ομάδων, θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά αξιόλογα ταλέντα στην περιοχή μας. Αλήθεια, είναι ότι υπάρχουν 5-6 οργανωμένες Ακαδημίες στις ομάδες που γίνεται αξιόλογη δουλειά και κυρίως από εκεί αντλούνται και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν τις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ, τόσο στην κατηγορία των Νέων όσο και των Παίδων».

Η απόκτηση του Γιώργου Παπαδόπουλου στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες της ΕΠΣ;

«Ασφαλώς και αποτελεί κίνητρο και μάλιστα πολύ ισχυρό. Το περασμένο καλοκαίρι ο 16χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός Γιώργος Παπαδόπουλος, αποκτήθηκε από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Αγωνιζόταν με την ομάδα του Κρόνου αλλά είχε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μικτή Νέων και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που ένα ακόμη δικό μας παιδί έχει πάρει μεταγραφή σε έναν μεγάλο σύλλογο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορεί να έχει ένας σύλλογος αλλά και η ΕΠΣ στην οποία ήταν και στέλεχος των Μικτών».

Η Μικτή Παίδων ΕΠΣ Καστοριάς είναι ένα βήμα πριν την πρόκρισή της στους «8» της Ελλάδος. Ήταν έκπληξη η κατάκτηση του πρωταθλήματος στον όμιλό μας;

«Αλήθεια είναι ότι η φετινή ομάδα των Παίδων ήταν ουσιαστικά μία νέα ομάδα. Όλοι σχεδόν οι παίκτες, με εξαίρεση δύο, επιλέχθηκαν και συμμετείχαν για πρώτη φορά. Ωστόσο, αυτό δεν λέει τίποτα, γιατί και στις υπόλοιπες Ενώσεις το ίδιο πράγμα συμβαίνει ειδικά στην κατηγορία αυτή. Οπότε, δεν θεωρώ έκπληξη την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή η ομάδα έχει ταλέντο, κάτι που το έδειξε και στα παιχνίδια που δώσαμε, κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις, πετύχαμε 5 νίκες και μια 1 ήττα, και πιστεύω ότι δίκαια τερματίσαμε στην 1η θέση και προκριθήκαμε. Οι νίκες κομβικής σημασίας ήταν σίγουρα αυτές εκτός έδρας, τόσο στην Κοζάνη όσο και στο ντέρμπι στην Φλώρινα».

Ελπίδες για πρόκριση στους «8» έχουμε;

«Το γεγονός και μόνο ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στον όμιλό μας αποτελεί επιτυχία. Βέβαια «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» λέει και η παροιμία. Τώρα είμαστε σε μια μεγάλη πρόκληση. Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο Ενωσιακό γήπεδο των Γρεβενών θα αντιμετωπίσουμε την ΕΠΣ Ηπείρου σε αγώνα νοκ άουτ. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και είμαστε πανέτοιμη για αυτό το παιχνίδι. Το κλίμα και η ψυχολογία είναι πολύ καλό και όλοι ευελπιστούμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε στους «8».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here