Σε εξέλιξη η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha – Ζητάμε εκεχειρία για να φύγουν οι άμαχοι  – Δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο –  Δεν υπάρχει ακροατήριο σήμερα για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί αυτήν την ώρα συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στις κρίσιμες εξελίξεις γύρω από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την δυναμική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης, καθώς και στις επιπτώσεις, γεωπολιτικές, οικονομικές, ενεργειακές και άλλες, που θα υπάρξουν για τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τις ενέργειες της κυβέρνησης στο νέο πεδίο.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού:

– Κανείς δεν περίμενε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θα έπαιρνε την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία

– Δεν το περιμέναμε γιατί πραγματικά είμαστε μπροστά σε ένα νέο κόσμο. Αποτελεί την αναίρεση του καθεστώτος ειρήνης και ασφάλειας. Μιλάμε για ένα νέο ψυχρό πόλεμο για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα τελείωσει.

– Ο Πούτιν επέλεξε να επιβάλλει το δικό του τρόπο ζωής σε μια άλλη χώρα. Αφορά αυτό όλους μας και γι’αυτό υπήρξε αυτή η καθολική αντίδραση. Αναφέρομαι στον Πρόεδρο Πούτιν και όχι στη Ρωσία γιατί πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ρωσικού λαού δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο. Σήμερα πολιορκείται η Μαριούπολη.

– Συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή. Απολύτως επιβεβλημένο να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες. Η Ρωσία σήμερα είναι παγκόσμια απομονωμένη. Είδατε το ψήφισμα στον ΟΗΕ»

– Τις επιπτώσεις του ρωσικού αναθεωρητισμού θα τις πληρώσει και ο ρωσικός λαός

– Η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους. Ζητάμε εκεχειρία για να φύγουν οι άμαχοι

– Ηθικά σωστή η απόφαση για αμυντική βοήθεια.  Ο πρωθυπουργός αποφασίζει, δεν πιστεύω στα Συμβούλια των Πολιτικών Αρχηγών, δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι. 

– Δεν υπάρχει ακροατήριο σήμερα για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας

– Δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο 

– Πράξαμε το σωστό, όπως τελικά έπραξε το σωστό η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών.Πράξαμε το σωστό, όπως τελικά έπραξε το σωστό η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών.

– Υπάρχει λίστα προσώπων από ΕΕ, ΗΠΑ ….Για αυτούς τους ολιγάρχες, αν εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, προφανώς θα πράξουμε ανάλογα.  

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here