Η νευρολόγος Λιάνα Γερασοπούλου βάζει μέσω του makthes.gr τέλος στις “ψεκασμένες” θεωρίες, αλλά και τους φόβους του κοινού ενόψει εμβολιασμού

Η διάρκεια και η αυστηρότητα των περιοριστικών μέτρων ας πούμε πως είναι ένα θέμα που προκαλεί διχασμό ανάμεσα σ’ αυτούς που τα εισοδήματά τους παραμένουν σταθερά μέσα στην πανδημία και αυτούς που εξαιτίας της καταστρέφονται και θα πεινάσουν.
Αυτό όμως που όλους μας ενώνει είναι ένα: η μόνη λύση, η μόνη σωτηρία, το μόνο φως είναι το ΕΜΒΟΛΙΟ.
Μην σκέφτεστε αντιδραστικά, κομματικά, ψεκασμένα και συνωμοσιολογικά. Μη μπλέκετε άλλα ζητήματα όπως η επάρκεια των ΜΕΘ, ή οι ενδείξεις θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι σημαντικά ζητήματα, αλλά άλλης συζήτησης.
Οι αλλεργικοί επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν πρέπει να εμβολιαστούν, δεν υπάρχει αντένδειξη για όσους (όπως και εγώ) έχουν παρουσιάσει κάποια αλλεργική αντίδραση σε ένα αντιβιοτικό. Αλλά και αλλεργική αντίδραση να υπάρξει παρ’ ελπίδα, θα υπάρχει επί τόπου τρόπος αντιμετώπισης. Αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να μας τρομάζει, είναι ο κίνδυνος που προκύπτει από τη νόσηση.
Όσοι δεν έχετε ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, κάντε το. Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό θα γίνονται μέσω αυτού του (πολύ χρήσιμου) εργαλείου.
Όσοι έχετε αμφιβολίες, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας να σας εξηγήσει τα πάντα. Δε θα βαρεθώ να πω για εκατοστή φορά πως το DNA σας δεν κινδυνεύει με αλλοίωση και να σας το αποδείξω με σχήματα και παραπομπές. Το ίδιο θα κάνουν -είμαι σίγουρη- όλοι οι συνάδελφοι για κάθε ένα από τα ερωτήματά σας, αρκεί φυσικά να απευθύνετε ερωτήματα και όχι κακοχωνεμένα μανιφέστα.
Ερωτήματα που προκύπτουν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας από ενορχηστρωμένες ανεύθυνες προπαγανδιστικές φωνές. Θα κόβουμε ένα ένα αυτά τα κεφάλια μέχρι τον τελικό στόχο που είναι η υγεία και η ευημερία του λαού μας.
Λυπάμαι που θα το πω τόσο ωμά, αλλά αν συνεχίσουμε για πάντα έτσι χωρίς τη λύση του εμβολιασμού, δυσκολεύομαι να δω τι νόημα και αξία θα έχει αυτή η έγκλειστη ζωή.

* Η Λιάνα Γερασοπούλου είναι νευρολόγος

makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here