Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς αφιερώνει το τραγούδι “Ας κρατήσουν οι χοροί”  στην επέτειο μνήμης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το βίντεο δημιουργήθηκε βήμα – βήμα από τους μαθητές και τον καθηγητή τους, στη διάρκεια της καραντίνας.

Το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου (1983) που επέλεξε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», για το βιντεοκλίπ της επετείου, παρουσιάζεται σε διασκευή από το Ευρωπαϊκό Μουσικό Σύνολο Ν.Ο.Ε.Μ.Δ. υπό την διεύθυνση, εναρμόνιση, ενορχήστρωση, επεξεργασία και μοντάζ του καθηγητή Ευρωπαϊκών Θεωρητικών, Κωνσταντίνου Ταμβάκη.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ηχογράφησαν και βιντεοσκόπησαν οι ίδιοι  – ο καθένας στο σπίτι του, λόγω της καραντίνας. Έλαβαν τις ηλεκτρονικές παρτιτούρες για κάθε όργανο και φωνή ξεχωριστά και συμμετείχαν σε διαδικτυακές πρόβες, στο πλαίσιο του μαθήματος “Μουσικά Σύνολα”. Μετά από την προετοιμασία, ο κάθε μαθητής έστειλε το βίντεο που δημιούργησε στον υπεύθυνο καθηγητή της σχολικής ορχήστρας, ο οποίος επεξεργάστηκε αυτά τα αρχεία ώστε να ενωθούν στο τελικό βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here