Η περσινή σεζόν αποτέλεσε σταθμό στη νεότερη ιστορία της Καστοριάς, καθώς έπειτα από μια πολυετή προσπάθειά της, που ξεκίνησε από την ίδρυση ακόμη του συλλόγου, κατάφερε να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο της ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Από αυτό, λοιπόν, το δεδομένο ξεκινά η φετινή προσπάθεια. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο η Καστοριά θα μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις της Β’ Εθνικής, καθότι η ποιότητα μπάσκετ σε αυτή την κατηγορία είναι εξόχως διαφορετική από ό,τι η Γ’ Εθνική.

Πάντως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στην περσινή σεζόν το Καστοριανό συγκρότημα έδειξε να βρίσκεται ένα “κλικ” πάνω από τις περισσότερες ομάδες του ομίλου στον οποίο συμμετείχε, με τις δυνατότητές της – κατά γενική ομολογία – να αρκούν και για την παραπάνω κατηγορία.

Το …άγνωστο της κατηγορίας και οι ιδιαιτερότητές της συνιστούν τα ερωτηματικά,αλλά και το μεγάλο στοίχημα για φέτος

Η διοίκηση του Α.Σ. Καστοριάς με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ναούμ Δίτσιο, γεγονός είναι, ότι από τη λήξη ακόμη της περσινής αγωνιστικής σεζόν φρόντισε – άμεσα, μάλιστα – να διατηρήσει τον ίδιο κορμό παικτών και, συνάμα, να αναθέσει εκ νέου το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας στον Γιώργο Σούλιο.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν επαναπαύτηκε στις δάφ-νες της ανόδου στη Β’ Εθνική και στα κολακευτικά λόγια που αποκόμισε από πολλούς “γνώστες” του αθλήματος για το ποιοτικό ρόστερ που διέθετε ο σύλλογος.

Έτσι, με συντονισμένες και, πάνω απ’ όλα, στοχευμένες κινήσεις, έγινε κατορθωτό να αποκτηθούν παίκτες εγνωσμένης αξίας, ενώ αυτό που απομένει να αποδειχθεί, είναι κατά πόσο το συγκεκριμένο έμψυχο δυναμικό – νέο και παλιό – θα μπορέσει να “δέσει” μεταξύ του, προκειμένου να προσφέρει η ομάδα και φέτος μεγά-λες συγκινήσεις στους φίλους – οπαδούς της.

Τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος

Αναμφίβολα, στην περσινή αγωνιστική περίοδο, οι προσδοκίες των “γουναράδων” με τον κάστορα ως έμβλημα στο αριστερό μέρος του στήθους τους ήταν μεγάλες και όχι άδικα, που επιβεβαιώθηκαν με την επίτευξη του στόχου της ανόδου της στη Β’ Εθνική. Ταυτόχρονα, όμως, η ομάδα κέρδισε επαξίως και τα ευμενή σχόλια των ειδημόνων του σπορ στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντάς την αρκετά “γεμάτη”.

Ο χαρακτηρισμός, ωστόσο, αυτός καθαυτός, απ’ ό,τι φάνηκε με τις κινήσεις της διοίκησης, δεν ήταν αρκετός για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των μελών της αναφορικά με την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Έτσι, σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ και διατηρώντας σχεδόν ανέπαφο τον περσινό κορμό, η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση έξι εγνωσμένης αξίας παικτών (εκ των οποίων οι δύο είναι Καστοριανοί: Γιώργος Τακίδης και Σωκράτης Ζυγούρας), με γνώμονα αυτοί να “πατούν” στη φιλοσοφία της ομάδας, την οποία χαρακτηρίζει κλίμα οικογενειακό.

Το Καστοριανό, λοιπόν, συγκρότημα, αν μη τι άλλο, παρουσιάζεται ενόψει της έναρξης της φετινής αγωνιστικής σεζόν στις 4 Οκτωβρίου ως μια πολύ βελτιωμένη “έκδοση” της περσινής του δυναμικής, που θα στηριχτεί, σύμφωνα με τον προπονητή του, Γιώργο Σούλιο, στο ομαδικό παιχνίδι στην επίθεση, στην ανεξάντλητη κυκλοφορία της μπάλας, στις μπόλικες έξτρα πάσες και στα άφθονα πικ ‘ν’ ρολ.

Τα νέα “όπλα”…

Οι προσθήκες παικτών, όπως ο Χριστόφορος Τερσενίδης, που αποκτήθηκε από τον Ιωνικό Ιωνίας, ο Κων/νος Τσώτσος, που ήρθε από τον “Ιπποκράτη” Κω, ο Γιώργος Τακίδης, που αγωνιζόταν πέρυσι στον “Αστέρα” Λάρισας, ο Σωκράτης Ζυγούρας, που αποκτήθηκε από το Στρατώνι, ο Ορέστης Ματενίδης, που ήρθε από τη ΧΑΝΘ και ο Χάρης Βοϊβοτόπουλος, που την περσινή του σεζόν αγωνιζόταν με τα χρώματα του Άργους Ορεστικού, μεγεθύνουν σημαντικότατα τη δυναμική των “γουνα-ράδων” σε θέσεις “κλειδιά”, προσδίδοντας στον πάγκο τους απόλυτη πληρότητα.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι προωθήθηκαν από την εφηβική ομάδα εννέα ταλαντούχοι παίκτες, οι Άγγελος Τσαούσης, Σπύρος Λαγγιώτης, Κώστας Κρανιάς, Σταύρος Σίσιου, Ιωάννης Βελλίδης, Μπασακύρος Κώστας, Θανάσης Γεωργίου, Παντελής Γεωργίου και Γιώργος Μιχαλό-πουλος, με αποτέλεσμα το ρόστερ των “καστόρων” να αριθμεί σήμερα είκοσι τέσσερις (24) παίκτες. Επιπλέον, να σημειωθεί, ότι βοηθός του κ. Σούλιου είναι ο κ. Γιάννης Γουμπιδένης, ενώ γυμναστής της ομάδας ο κ. Γιώργος Χρυσάφης.

Γιώργος Σούλιος: “Στόχος, κατ’ αρχήν, η παραμονή”

Μια δοκιμασμένη για τη διοίκηση του Α.Σ. Καστοριάς λύση στη θέση του …τιμονιέρη της τεχνικής ηγεσίας ήταν η επιλογή να εξακο-λουθήσει να κάνει κουμάντο στο αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου ο έμπειρος προπονητής Γιώργος Σούλιος, που, χωρίς καμία αμφιβολία, του αναλογεί μερίδιο από την περσινή πετυχημένη χρονιά.

Ο Καστοριανός, λοιπόν, κόουτς, που είχε την ευκαιρία στην περσινή σεζόν να δουλέψει με τους περισσότερους από τους παίκτες που απαρτίζουν το σημερινό έμψυχο δυναμικό της ομάδας, σε ερώτηση που του απηύθυνε η “ΣΕΝΤΡΑ” αναφορικά με τις φετινές επιδιώξεις, απάντησε:

“Ως νεοφώτιστοι στην κατηγορία, κύριο μέλημά μας, είναι, κατ’ αρχήν η παραμονή, και κατά δεύτερον, να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί, προσφέροντας, παράλληλα, όμορφο μπάσκετ στους φίλους – οπαδούς μας”.

Ναούμ Δίτσιος: “Να αγκαλιάσει και φέτος την ομάδα ο κόσμος”

Έχουν περάσει πέντε (5) χρόνια από τότε που μια παρέα φίλων μεταξύ τους, όλοι τους, όμως, με την καλώς εννοούμενη “τρέλα” αλλά και τον απαιτούμενο ρομαντισμό για τον αθλητισμό και, ειδικότερα, για το μπάσκετ, που με επικεφαλής (πρόεδρο) τον κ. Ναούμ Δίτσιο ανέλαβαν να αναγεννήσουν τον Α.Σ. Καστοριάς, με γνώμονα, ωστόσο, να αγκαλιαστεί το άθλημα από τη νεολαία της πόλης και όχι μόνο, δίνοντάς της διέξοδο στον αθλητισμό.

Ο σύλλογος, εντούτοις, υπό τη διοικητική μέριμνα του κ. Δίτσιου και των υπολοίπων “διψασμένων” για προσφορά στενών συνεργατών του, κατάφερε σε αυτά τα πέντε χρόνια να σκαρφαλώσει δύο κατηγορίες, πετυχαίνοντας, παράλληλα, να επιστρέψουν στο κλειστό “Δημήτρης Διαμαντίδης” όλοι εκείνοι που για τον “α” ή “β” λόγο έχασαν την επαφή τους με την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

“Αναλαμβάνοντας τις τύχες του συλλόγου, αλήθεια είναι, ότι πρωταρχικός μας σκοπός ήταν να στρέψουμε τη νεολαία της Καστοριάς στον αθλητισμό και, ειδικότερα, στο μπάσκετ και, κατά δεύτερο, να κυνηγήσουμε και τις διακρίσεις. Είμαστε όλοι στον σύλλογο πεπεισμένοι πως βαδίζουμε σε σωστό δρόμο, κάτι, όμως, που νομίζω ότι πιστεύουν και όσοι φίλοι – οπαδοί ακολουθούν από κοντά την ομάδα και τις δραστηριότητες του συλλόγου, γενικότερα”, τόνισε στη “ΣΕΝΤΡΑ” ο κ. Δίτσιος και πρόσθεσε: “Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω – εκ μέρους όλων στη διοίκηση- όσους μας εμπιστεύονται και στέκονται δίπλα μας, με την υπόσχεση ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τους προσφέρουμε χαρές, μέσα από νίκες, συνδυασμένες και με καλό μπασκετικό θέαμα. Θα ήθελα, ωστόσο, παρά το ότι οι οικονομικές δυσμενείς συγκυρίες δεν το επιτρέπουν, ο κόσμος να μείνει και φέτος δίπλα μας, γιατί τον χρειαζόμαστε, γιατί χωρίς αυτόν θα μοιάζουμε “λίγοι”. Εμείς, από πλευράς μας, φροντίσαμε να ενδυναμώσουμε το έμψυχο υλικό της ομάδας, ώστε να καταστήσουμε σαφές και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα είμαστε περαστικοί από την κατηγορία, αλλά ότι θα παλέψουμε για ό,τι καλύτερο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here