«Προ των πυλών» η άνοδός τους στην Α2, για πρώτη φορά στην Ιστορία του συλλόγου τους !!!

Με μια πιθανή νί??η του το Καστοριανό συγκρότημα την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη επί της ΧΑΝΘ, θα πει «άντε γεια» στη Β’ Εθνική, παίρνοντας-πρόωρα- το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Α2, αποδεικνύοντας, παράλληλα, γιατί στη φετινή αγωνιστική περίοδο θεωρήθηκε, από την έναρξή της ακόμη, αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία μπάσκετ της χώρας μας.

Κυριακή των Βαΐων, λοιπόν, η Κυριακή 9 Απριλίου 2017, και η ομάδα της Καστοριάς καλείται στο κλειστό της ΧΑΝΘ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου εκεί να νικήσει και να υποδεχθεί μετά … βαΐων και κλάδων την έλευση της στιγμής που θα πανηγυρίσει την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία, κάνοντας, παράλληλα, και πρόωρη «Ανάσταση» αναφορικά με τα μπασκετικά δεδομένα τόσο του συλλόγου της όσο και του νομού μας, που ποτέ στο παρελθόν δεν ανάδειξε συγκρότημα σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

«Καθείς και τα όπλα του» …

«Καθείς και τα όπλα του», ανέφερε σε μια από τις ποιητικές συλλογές του ο Νομπελίστας Ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης, και ορμώμενοι, ως ΣΕΝΤΡΑ, από αυτόν του τον στίχο, θα κάνουμε μια προσπάθεια να αγγίξουμε τις δυνατότητες που έχει η ομάδα της ΧΑΝΘ να στερήσει την προσεχή Κυριακή στην Καστοριά τη χαρά να βάλει πρόωρα «τέλος» στην …υπόθεση της ανόδου της στην Α2.

Η ΧΑΝΘ, λοιπόν, είναι, ναι μεν, μια ομάδα από τις πιο ιστορικές της Θεσσαλονίκης, που στο παρελθόν αποτελούσε «φόβητρο» για τις συντοπίτισσές της ομάδες, αλλά και στους κύκλους της Γ’ και Β’ Εθνικής, ωστόσο, σήμερα, βρίσκεται στη δυσχερή γι’ αυτήν θέση να μάχεται για την παραμονή της, όντας έναν βαθμό κάτω από τη γραμμή σωτηρίας. Το  γεγονός, εντούτοις, αυτό, δεν την καθιστά «φτωχή συγγενή» της κατηγορίας, μιας και διαθέτει στις τάξεις της αξιόλογους παίκτες, οι οποίοι δηλώνουν ότι με … νύχια και με … δόντια θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, αρχής γενομένης στον αγώνα τους με τους «γουναράδες». Όμως, αλήθεια είναι, ότι τα «όπλα» τους συγκριτικά με αυτά της Καστοριάς είναι, αναντίρρητα, υποδεέστερα. Συνεπώς, η κυριακάτικη μεταξύ τους αναμέτρηση, αν μη τι άλλο, ισοδυναμεί με εκείνη του Γολιάθ με τον Δαβίδ, στην οποία τον ρόλο του Γολιάθ «παίζει» η Καστοριά, καλούμενη, ωστόσο, να ανατρέψει τα δεδομένα της πάλαι ποτέ «μάχης» των δύο αναφερόμενων ιστορικών προσώπων και να νικήσει, ώστε να βάλει στραβά το «καπέλο» σχετικά με τις φετινές υψηλές της επιδιώξεις.

Κλείνοντας, άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός, ότι στον α’ γύρο και στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, η Καστοριά στην κόντρα της με τη ΧΑΝΘ, είχε αγγίξει στο Κλειστό «Δημήτρης Διαμαντίδης» την κατοστάρα, νικώντας την κυριακάτικη αντίπαλό της με σκορ 99-74.

Δαμιανός Δέλλιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here