Μπουτάρης: Μεγάλα και θεαματικά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αλλά…

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τα συλλαλητήρια κάνοντας λόγο για θεαματικές και πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις που ούτε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν συγκέντρωσε τόσο πολύ κόσμο ωστόσο χαρακτήρισε πολεμικό κείμενο το ψήφισμα των δύο συλλαλητηρίων.

“Το Μακεδονικό ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενο αιώνα. Δεν λύνεται ούτε με συγκεντρώσεις ούτε με διαδηλώσεις” είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε. Είναι βασισμένα σε ένα θυμικό για ότι κακοτυχία δέρνει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Φτιάχνουν κλίμα κάθε άλλο παρά θετικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πρέπει να λυθούν χωρίς συναίσθημα»

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι αν το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι ομόφωνο τότε δεν έχει το ίδιο βάρος επαναλαμβάνοντας πως είναι ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα με τα Σκόπια.

«Ένα εκατομμύριο Σκοπιανοί έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα κάθε χρόνο. Έρχονται να διασκεδάσουν, να ψωνίσουν . Έρχονται γιατί η Θεσσαλονίκη είναι το όνειρό τους. Όχι να την κατακτήσουν. Πείτε πώς θα το κάνουν; Ποιος αμφιβάλλει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική; Το λένε και οι ίδιοι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά και δικαιολόγησε την στάση των Σκοπιανών λέγοντας: «Θέλουν να αποκτήσουν μια ταυτότητα, την ψάχνουν». «Ας αφήσουμε στην άκρη το συναισθηματικό και το θυμικό. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Διεκδικήσεις υπάρχουν πάντα»

seleo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here