Έχεις το καλύτερο τσίπουρο (απόσταγμα από δω και πέρα) στην γη; Είσαι ψωνάρα, φαντασμένος και νομίζεις ότι μόνο το δικό σου τσίπουρο αξίζει και όλα τα άλλα είναι για εντριβές;

Αν και μόνο τότε είσαι σε αυτήν την κατηγορία και αντέχεις την καζούρα, έλα να μας το αποδείξεις το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς στην Καστοριά. Ο παγκόσμιος διαγωνισμός αποσταγματοποιών διημέρου τα “Μπουζέρια” σε περιμένουν. Φέρε το απόσταγμα σου να το ψηφίσει ο κόσμος και να κερδίσεις την “Χρυσή Τάπα” 2020!!!

Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί

Το 2016 μια παρέα φίλων που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την απόσταξη στέμφυλων αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα διαγωνισμό τσιπουρογευσιγνωσίας στη Καστοριά, με στόχο τη προβολή του τόπου και των ιδιαίτερων προϊόντων του. Κάτι πρωτότυπο, αφού παρόμοιος διαγωνισμός δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα.

Η παρέα ονομάστηκε χαριτολογώντας Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ (Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί) και σήμερα αριθμεί 40 ενεργά μέλη, δημιουργώντας και άλλες δράσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου, πάντα με βάση τον εθελοντισμό και τη προσφορά.

Ο διαγωνισμός ονομάζεται Παγκόσμιο πρωτάθλημα τσιπουρογευσιγνωσίας και από φέτος το όνομα του 5 ου πλέον διαγωνισμού, είναι Μπουζέρια Καστοριανά.

Μέχρι πέρυσι γινόταν στο τέλος Ιανουαρίου με 27 συμμετοχές και περισσότερα από 200 άτομα που δοκίμαζαν και ψήφιζαν σε μια ‘τυφλή’ δοκιμή ,με πολύ κέφι και εξαιρετική οργάνωση.

Από φέτος ο διαγωνισμός αναβαθμίζεται και μεγαλώνει. Φιλοδοξεί να γίνει πλέον θεσμός. Βασιζόμενοι στη μακρόχρονη παράδοση αμπελοκαλλιέργειας και απόσταξης, προχωρούμε στοχευμένα, στην προώθηση και αναβάθμιση του θεματικού τουρισμού έχοντας ένα τεράστιο ιστορικό απόθεμα, αν σκεφτούμε ότι στο τελωνείο Καστοριάς υπάρχουν καταχωρημένες 465 ενεργές άδειες τσιπουροκάζανων στη περιοχή Καστοριάς και Βοΐου, με μεγάλο μέρος τους ,από την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Η εκδήλωση μεταφέρεται πλέον στο τριήμερο της Αποκριάς και θα γίνει 2 ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) σε 2 σημεία, σε παραδοσιακές γειτονιές της πόλης, με συνοδεία τοπικών ορχηστρών, δοκιμή ξεχωριστών μεζέδων, με πολύ κέφι, ζάλη και χορό.

Η συμμετοχή των τουριστών είναι το βασικό ζητούμενο όπως και η προβολή της περιοχής μας, σαν εναλλακτική μορφή αποκριάτικου προορισμού.

Οι φετινές συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 40, ενώ υπάρχουν ήδη συμμετέχοντες από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Έχει ξεκινήσει η προβολή του διαγωνισμού από τις σελίδες facebook, ΧΕΡΚΑΤ και ΜΠΟΥΖΕΡΙΑ ΚAΣΤΟΡΙΑΝΑ, όπως και από την ιστοσελίδα www.mpouzeria.gr, σε συνεργασία και με στήριξη από τους 3 δήμους του νομού και από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Χορηγούμε δωρεάν σαν ενθύμιο, μινιατούρες 50 γραμμαρίων με τσίπουρο Καστοριάς σε όλους τους συμμετέχοντες τουρίστες, τόσο στα σημεία του διαγωνισμού, όπως και στη κεντρική «μπουμπούνα» της Κυριακής της Αποκριάς, όπου θα γίνει και η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού.

Στηρίζουμε την Καστοριά, την πόλη με το καλύτερο τσίπουρο στη γη.

Πληροφορίες
Τηλέφωνο: ΣΑΚΗΣ (6946461808)
Τηλέφωνο: ΚΩΣΤΑΣ (6932633004)

Δηλώστε συμμετοχή με ένα κλικ ΕΔΩ μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here