Δεν υπήρξε «πρώτη επαφή» με το ποδόσφαιρο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μια μπάλα ποδοσφαίρου αγκαλιά και έβλεπα την αγαπημένη μου ομάδα στην τηλεόραση.

Από μικρή μεγάλωσα με τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου και τα αθλητικά ερεθίσματα που είχα τότε ήταν πολλά, λόγω του μπαμπά μου.

Το μόνο πράγμα που μου κέντριζε το ενδιαφέρον από τα 5 μου ήταν το ποδόσφαιρο, όποτε όλα ήρθαν αυθόρμητα και φυσικά.

Όλοι στο περιβάλλον μου με βοηθούσαν και κυρίως οι γονείς μου, οι αδερφές μου, η νονά μου, ξαδέρφια, θείοι, παιδικοί φίλοι. Δεν έχω κανένα παράπονο!

Όποιος με γνώριζε, ήξερε από την πρώτη στιγμή τί θέλω να κάνω στην ζωή μου και ποιο είναι το πάθος μου.

Πάντα πίστευαν όλοι σε μένα και μου εξέφραζαν θαυμασμό και σεβασμό.

Αλλά ο άνθρωπος που πίστεψε πιο πολύ σε έμενα είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Αν δεν πιστεύεις εσύ σε σένα, δεν πρόκειται να το κάνει κανείς.

Η Ελένη Μάρκου σε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Έρεμπρο για τους «32» του Champions League, τον Οκτώβριο του 2015 / Photo by: Eurokinissi (Motionteam).

Ο τρόπος που μεγάλωσα νομίζω με έχει κάνει να είμαι αυτό που είμαι τώρα. Είχα πάντα όσα έπρεπε να έχω, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο, και πάντα έμαθα να εκτιμώ το καλό και τους ανθρώπους γύρω μου.

Ακόμα και το ότι μεγάλωσα στην Καστοριά και όχι σε κάποια μεγάλη πόλη και αυτό παίζει τον ρόλο του.

Τα ερεθίσματα που παίρνεις, το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι, η παρέα που επιλέγεις, είναι αυτά που σε κάνουν στο τέλος της μέρας αυτό που είσαι. Είτε αυτό αφορά τον αθλητισμό και το πώς εξελίσσεται η καριέρα σου, είτε η ζωή σου.

Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που από μικρή μού έμαθε τι θα πει ανταγωνισμός, συναγωνισμός, αθλητικό πνεύμα, προσπάθεια, πειθαρχία, αποτυχία, επιτυχία. Είναι το πάθος μου και η αγάπη μου.

Μέσα από το ποδόσφαιρο ωρίμασα. Πιστεύω ότι είναι μικρογραφία της ζωής το γήπεδο. Βλέπεις πολλά μέσα από αυτό, βελτιώνεται η αντίληψή σου για τα πράγματα.

Προσωπικά, πιστεύω πως είναι από τα πιο δύσκολα αθλήματα που υπάρχουν, τα πόδια είναι το σημείο του σώματος που βρίσκονται πιο μακριά από τον εγκέφαλο σε αντίθεση με τα χέρια που είναι πολύ πιο κοντά και γι’ αυτό αθλήματα με τα χέρια είναι πιο εύκολα στον χειρισμό της μπάλας ή οποιουδήποτε αντικειμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ, athletestories.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here