Στο αδιέξοδο που οδηγούν τη χώρα οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, κάνει το επιπλέον βήμα προς την κατεύθυνση να ζητήσει με καθαρό τρόπο εκλογές κάτι που απόφευγε συστηματικά μέχρι τώρα.

Ο επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης δεν έχει κρύψει την επιθυμία του για να στηθούν κάλπες ωστόσο έλεγε πως θα ήταν ανεύθυνο και αναξιόπιστο το αίτημα για εκλογές θέτοντας ως βασικό επιχείρημα την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όμως, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο Star Κεντρικής Ελλάδας έδειξε οι θέσεις του να είναι ένα κλικ πιο προωθημένες απ’ όσα υποστήριζε μέχρι τώρα, λέγοντας: «Με ρωτούν γιατί δεν ζητάω εκλογές. Δεν έχει νόημα στο σύνταγμά μας. Αλλά στο σημείο που έχουμε φτάσει μ’ αυτήν την κυβέρνηση πρέπει να γίνουν εκλογές. Θεωρώ αδιανόητο να διαχειριστεί η παρούσα κυβέρνηση τα 72 δισ. του ταμείου ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ».

Η συγκεκριμένη δήλωση του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί προπομπός για το επόμενο βήμα και, ίσως, μια «καθαρή» τοποθέτηση για εκλογές.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ΕΦ.ΣΥΝ. και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη δήλωνε: “Προφανώς θέλουμε εκλογές για να μας δώσει ο λαός την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Θα είμαστε έτοιμοι όποτε αυτές και αν γίνουν. Ομως, για να μην παίζουμε με τις λέξεις, όπως κάποιοι έχουν συνηθίσει, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το πότε θα γίνουν, το αποφασίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και όχι η αντιπολίτευση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here