Μπορεί το Πάσχα να απέχει λίγες μέρες ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, ανεβάζει στροφές στο προεκλογικό τερέν, βγαίνει ακόμα περισσότερο από το Μέγαρο Μαξίμου και θέτει με μεγαλύτερη σαφήνεια τα εκλογικά διλήμματα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, όμως, ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ «ζεσταίνεται», ο προεκλογικός προγραμματισμός ολοκληρώνεται, ενώ κλείνουν και τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Αρχής γενομένης από το τελευταίο, οι τελευταίες εκκρεμότητες που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού αναμένεται να κλείσουν σήμερα, καθώς απομένει μια τελευταία συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες. Υπό αυτό το πρίσμα, αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν τα ψηφοδέλτια να ανακοινωθούν και σήμερα, προς το απόγευμα, και σε κάθε περίπτωση μετά την πρωινή επίσκεψη και ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πετρούπολη. Σε κάθε περίπτωση, αν η ανακοίνωση δεν γίνει σήμερα, τότε η Παρασκευή θα είναι η μέρα που θα λυθούν οι απορίες όλων και ειδικά των πολιτευτών, οι οποίοι αγωνιούν να κάνουν…Μεγάλη Εβδομάδα στις περιφέρειες τους ως υποψήφιοι και να πάρουν «καίρια» θέση στις εκκλησίες πόλεων και χωριών.

Στην πραγματικότητα, το περιθώριο εκπλήξεων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι εξαιρετικά περιορισμένο, με δεδομένο ότι «δυνατές» υποψηφιότητες υπουργών, υφυπουργών και λοιπών στελεχών με δυναμική έχουν ήδη ανακοινωθεί. Πηγή με γνώση των διεργασιών αφήνει, σε συζήτηση με το protothema.gr, περιθώριο να υπάρχει μια ακόμα μίνι-έκπληξη εκτός Λεκανοπεδίου, κάτι που μένει να φανεί. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας «παίζει» δυνατά για να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία στο ψηφοδέλτιο, καθώς, κατά πληροφορίες, υπάρχει έκθεση του ΣΔΟΕ που δικαιώνει τους ισχυρισμούς του. Και αυτό, όμως, θα φανεί…στο χειροκρότημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here