Στην καρατόμηση του διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης για τη φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο προσανατολίζονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η έκρηξη που έγινε στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο έχει θέσει σε συναγερμό τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Δένδια, να τονίζει σε δηλώσεις του: «Θα αποδοθούν ευθύνες». Γι’ αυτό και ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Από το πέρασμα της φωτιάς στην αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας, προκλήθηκαν μεγάλες εκρήξεις και κίνδυνος για ολόκληρη την περιοχή.

Με εντολή Δένδια ξεκινούν ασκήσεις πυρασφάλειας και έλεγχοι σε όλα τα στρατόπεδα
Νωρίτερα, εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας, όπως και ασκήσεις πυρασφάλειας, σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αρμόδιος συντονιστής για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας ορίσθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως επικεφαλής Κλιμακίου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 και επί τρεις συνεχείς ημέρες.

Ασκήσεις πυρασφάλειας και επιτόπιοι έλεγχοι

Αντικείμενο των επισκέψεων είναι οι επιτόπιοι έλεγχοι, η διεξαγωγή ασκήσεων πυρασφάλειας και η εξέταση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια προσωπικού και μέσων, όπως και η εφαρμογη των σχεδίων ασφαλείας σε όλες τις Μονάδες της χώρας.

Η σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ

Για τα ζητήματα πυρασφάλειας πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αντιναυάρχου Φραγκίσκου Λελούδα και των αρμοδίων των Γενικών Επιτελείων.

ΕΔΕ για την έκρηξη των πυρομαχικών

Έκτακτη δήλωση έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την έκρηξη χθες στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. «Ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν. Στο ακέραιο» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Δένδια για την πυρκαγιά σε τμήμα στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο:

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καράμπα της Μαγνησίας, έχω λάβει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν. Στο ακέραιο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Στο ευρύ πλαίσιο: Ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας.

Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί απόλυτη διαχρονική προτεραιότητα της κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα κυβέρνηση. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους».

Πηγή: cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here