Έκλεισε πριν από λίγα λεπτά το μεγάλο ζήτημα της «νομιμοποίησης» του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας και… με τη βούλα της Βουλής.

Στα πλαίσια της ψήφισης του Νομοσχεδίου “Ενεργειακές Κοινότητες και Άλλες Διατάξεις” πέρασε και η αλλαγή χρήσης του εν λόγω κτιρίου που οδηγεί τον Προφήτη Ηλία σε μια νέα εποχή. «Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από όταν το ανακοίνωσε η κ. Τελιγιορίδου, κρατήσαμε χαμηλούς τόνους μέχρι την υπογραφή του Νόμου. Με τους ίδιους χαμηλούς τόνους προχωρήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουμε σχεδιάσει την επέκταση του κτιρίου, υπάρχει η διάθεση και ο προγραμματισμός από τη συγκεκριμένη διοίκηση. Χρειάζεται ένας επιπλέον χώρος, τον οποίο και έχουμε αποκτήσει, και θα διακινδυνεύσω να πω, ότι η 43η θα είναι η τελευταία έκθεση σε αυτό τον χώρο με τη μορφή που τον γνωρίζουμε. Εκτιμώ ότι η 44η Διεθνής Έκθεση το 2019, θα γίνει σε ένα πλήρως ανανεωμένο χώρο με νέες εγκαταστάσεις που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί πολύ περισσότερους εκθέτες» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Το άρθρο που ανοίγει το δρόμο για την πλήρη αξιοποίηση και επέκταση του Εκθεσιακού Κέντρου:

Την ολοκλήρωση της υπόθεσης είχε προαναγγείλει στις αρχές Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια του Fur Shopping Festival, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία είχε «πάρει πάνω της» και την ολοκλήρωση της υπόθεσης.
Όπως είχε σημειώσει η ίδια: «Εδώ (σ.σ. στο Εκθεσιακό Κέντρο) μπορούν να γίνουν εκθέσεις, οι οποίες είναι υψηλού κύρους και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές του εξωτερικού ή σε άλλα εκθεσιακά κέντρα της χώρας. Υπάρχουν προβλήματα τα οποία χρονίζουν. Βρισκόμαστε στο τέλος της υπόθεσης του κτιρίου. Μέσα στον Νοέμβριο, θα υπάρξει νομοθετική διάταξη σε Νόμο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, που θα νομιμοποιεί το κτίριο. Δεν θα είναι τροπολογία, αλλά διάταξη του νόμου. Είναι μια διάταξη, η οποία είναι ήδη έτοιμη και το μόνο που εκκρεμεί είναι η κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Μέσα στον Νοέμβριο, έχουμε τη δέσμευση και από τον κ. Σταθάκη, ότι θα υπάρξει η οριστική λύση αυτού του πολύ σημαντικού προβλήματος. Θεωρώ πως η επίλυση αυτού του ζητήματος, θα δώσει τη δυνατότητα στον Σύνδεσμο να πραγματοποιεί με μεγαλύτερη άνεση τις δράσεις του».

Τρέχει η έκθεση

Σε…λίστα αναμονής, προκειμένου να συμμετέχουν ως εκθέτες στην 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς (3-6 Μαΐου 2018), βρίσκονται συνολικά 22 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 12 από το εξωτερικό, όπως τόνισε ο κ. Κορεντσίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «δεν υπάρχει ελεύθερο, ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και η ΔΕΘ-HELEXPO, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα λανσάρουν τις νέες prêt a porter κολεξιόν τους για τον χειμώνα 2018, αποτελούμενες από τα καλύτερα δείγματα της γούνας, σε μοντέρνα σχέδια που ακολουθούν την τελευταία λέξη της μόδας.

Όπως τόνισε, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν στους εν δυνάμει αγοραστές, τεράστια ποικιλία νέων δημιουργιών, που θα παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο, έκτασης 13.500 τμ, ικανού να υποδεχθεί τους εκατοντάδες επισκέπτες από 40 και πλέον διαφορετικές χώρες, που κάθε χρόνο επιλέγουν την Έκθεση της Καστοριάς για εμπορικές συμφωνίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here