Στην εκδήλωση του ΑΠΕΣ Ομόνοια Βογατσικού παραβρέθηκε προχθές ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, παίρνοντας μάλιστα κάποια στιγμή τον λόγο, αναφέρθηκε και στην ίδρυση του Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Δέλλιος

Ο κ. Κεπαπτσόγλου αρχικά ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νεοσύστατο ΔΣ του ΑΠΕΣ Ομόνοια Βογατσικού. Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Βογατσικού, αφήνοντας αιχμές κατά πάντων.

Σχετικά με το θέμα, λοιπόν, ο κ. Κεπαπτσόγλου τόνισε: «Σαν δήμος έχουμε κάνει ότι έχουμε κάνει, πήραμε τα μπράβο του υπουργού, αλλά τελικά η υπογραφή λέει άλλα, έχοντας απέναντι μας και το τονίζω, τόσο υπηρεσιακούς τοπικούς παράγοντες, όσο και πολιτικούς τοπικούς παράγοντες» και συμπλήρωσε: «Γι αυτό το θέμα αγωνιζόμαστε ακόμη και για εμάς δεν έχει λήξει, γιατί πιστεύουμε πως υπάρχει αφόρητη αδικία, και την αδικία τουλάχιστον όλα τα χρόνια που είμαι δήμαρχος, δεν την έχω συγχωρήσει σε κανέναν, ακόμη και σε συνεργάτες μου, και το έχουν πληρώσει όπως έπρεπε να το πληρώσουν».

Αναφορικά με τη διαδικασία δήλωσε: «Το έχουμε δεχθεί ως ηθική αλλά και θεσμική προσβολή. Δεν είναι δυνατόν η πρόταση του δήμου για τη μουσική δομή που δεν είναι μουσικό σχολείο, είναι μουσική δομή, με μουσικό σχολείο, με μουσικές κατασκηνώσεις και σχολή μουσικών οργάνων στο υφαντήριο, κάτι το οποίο είναι μοναδικό και δεν υπάρχει άλλη τέτοια πρόταση στο υπουργείο Παιδείας, στην Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού υπογράμμισε: «Με μήτρα το μουσικό σχολείο στο Δημοτικό Σχολείο Βογατσικού, σε αυτόν τον ιστορικό χώρο, σε αυτό το πανέμορφο κτήριο, να υπάρχουν οι μουσικές κατασκηνώσεις, από τον Μάιο και μετά να ανταμώνουν τα παιδιά από τα 45 μουσικά σχολεία όλης της Ελλάδας, να ανταλλάσσουν τις μουσικές τους ιδιαιτερότητες, μαζί με συναυλίες και να βρίσκονται ακόμη πιο κοντά, εξελίσσοντας έτσι τη μουσική παράδοση και όχι μόνο. Μία σχολή που προϋπήρχε στην Καστοριά, αλλά δυστυχώς με μεγάλη αδιαφορία έκλεισε. Εμείς για όλη αυτή τη δομή, που ήταν αίτημα της κοινωνίας όλου του δήμου, όλων των παιδιών που έχουν την ιδιαίτερη ευαισθησία στη μουσική, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε και γι αυτό θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωσή μας, και σε όλον αυτόν τον αγώνα, θέλουμε όλους εσάς δίπλα μας και πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε νικητές».

Δείτε το βίντεο του sentra.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here