Νέο λάθος με καταγεγραμμένα κρούσματα στην περιοχή της Εορδαίας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με αυτό να διαπιστώνεται στην ανακοίνωση του κεντρικού ΕΟΔΥ την Παρασκευή, με τον αριθμό να μην συμβαδίζει με τα πραγματικά στοιχεία που είχαν οι τοπικές αρχές στα χέρια τους.

Τα 11 κρούσματα της Εορδαίας σε καμία περίπτωση δεν αποτύπωναν τον πραγματικό αριθμό, καθώς πολίτες οι οποίοι είχαν ενημερωθεί με τη διαδικασία του sms πως ήταν αρνητικοί στα δείγματα rapid test, στη συνέχεια δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον κεντρικό ΕΟΔΥ ακούγοντας με έκπληξη πως βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του «Π» το πρόβλημα διαπιστώθηκε στη διαδικασία που διενεργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Πτολεμαϊδας, με περίπου 5-6 περιπτώσεις να καταγράφονται λανθασμένα στα θετικά κρούσματα.

Όπως φαίνεται την Παρασκευή υπήρξε τεχνικό πρόβλημα, στα tablet και τη σύνδεση internet που χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία των rapid test για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μάλιστα διαπιστώθηκε σε σειρά δειγμάτων και όχι σε διάσπαρτα δείγματα, γεγονός που δικαιολογεί ως ένα σημείο την όλη αναστάτωση.

Όπως είναι φυσικό η Εορδαία δεν εμφανίζεται με συν 11 κρούσματα αλλά με πολύ λιγότερα από την καταγραφή της Παρασκευής και εφόσον οι καλοί αριθμοί συνεχιστούν σήμερα και αύριο, η άρση του τοπικού lock down είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ζήσης Πιτσιάβας, e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here