Στη Φλώρινα βρέθηκαν χθες τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος και Γιάννης Κουτσούκος, στο πλαίσιο περιοδείας στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσίασαν τις θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ενώ τοποθετήθηκαν και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων της πολιτικής επικαιρότητας.

Ο κ. Κουτσούκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το Κίνημα Αλλαγής πρεσβεύει ότι είναι ώρα για μια πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα μας βγάλει από την κρίση, με εθνική συνεννόηση, σε ένα κλίμα διαλόγου και συναίνεσης, που δυστυχώς το τορπιλίζει πρώτα απ’ όλα ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μας γυρίζει σε διχασμούς, όπως με τη Συμφωνία των Πρεσπών – που θεωρούμε ότι είναι επαχθής για τη χώρα μας και συντηρεί το πρόβλημα – και με ένα διχαστικό λόγο που οδηγεί σε πόλωση και προσπαθεί να κρύψει την πολιτική αδυναμία του».

Αμέσως μετά τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε το σχέδιο της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Η πρότασή μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προβλέπει ένα σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων, μία σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα, κίνητρα για τις παραγωγικές επενδύσεις, μείωση των φόρων στην παραγωγή, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νέες θέσεις εργασίας, ενίσχυση του αγροτικού τομέα με μείωση της φορολογίας των αγροτών, επιδότηση της επιστροφής ΦΠΑ για τους συνεταιρισμένους αγρότες, ενίσχυση του τομέα των δημοσίων έργων και μεταρρυθμίσεις προοδευτικές για μία δημόσια διοίκηση ανεξάρτητη και παραγωγική».

Από την πλευρά του ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε πως «ο λαϊκισμός στα χρόνια των μνημονίων είναι η εξής εξέλιξη: στο όνομα καλύτερων λύσεων, διαρκώς χειροτερεύουν οι λύσεις» αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το ασφαλιστικό και την ενέργεια.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως «τρεις μέρες πριν το σόου της γραβάτας, η κυβέρνηση έδωσε 10.119 ακίνητα του δημοσίου στο υπερταμείο». Όπως πρόσθεσε 8 είναι στην Κοζάνη, 18 στη Φλώρινα, 38 στα Γρεβενά και 170 στην Καστοριά.

Για τη Συμφωνία των Σκοπίων, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουτσούκος δήλωσε πως «η Νέα Δημοκρατία και ο πατέρας Μητσοτάκης ευθύνονται για τη δημιουργία του προβλήματος. Εμείς, επιδιώξαμε τη λύση με την Ενδιάμεση Συμφωνία και κατοχυρώσαμε το όνομα ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ. Και θα υπήρχε λύση αν δεν υπήρχε η αδιαλλαξία των γειτόνων μας.

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε, κάτω και από πιέσεις, σε μία συμφωνία που πιστεύουμε ότι δεν λύνει το πρόβλημα. Το ανοίγει. Και σας παραπέμπω στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας το τελευταίο διάστημα.

Εμείς, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τη Συμφωνία στη Βουλή».

Επιπρόσθετα και οι δύο υποστήριξαν πως το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές εκλογές, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσαν πως υπάρχουν συνδυασμοί και υποψήφιοι που θα τύχουν της στήριξης του Κινήματος.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη ακολούθησε διερευνημένη συνεδρίαση της ΝΕ ΚΙΝ.ΑΛ. Φλώρινας με συμμετοχή των Συντονιστικών Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων και υπό την προεδρεία της γραμματέως Φανής Ρίζου.

 

neaflorina.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here