Με αναφορά του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγγέλλει την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη γενική συνέλευση στη Λάρσα, στην οποία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην καταγγελία, συμμετείχαν με τη φυσική τους παρουσία τουλάχιστον 21 άτομα αγνοώντας την απαγόρευση πραγματοποίησης δημόσιων συναθροίσεων και μετακινήσεων εκτός περιφερειακής ενότητας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζητάει να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται ποινικά ή διοικητικ), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων.

Στην αναφορά-καταγγελία του, που κοινοποιείται στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, καθώς και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Από τον ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) πληροφορήθηκα ότι στις 27-2-2021, στην πόλη της Λάρισας, διεξήχθη Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών της ανωτέρω αθλητικής ομοσπονδίας… στην παραπάνω Γ.Σ. συμμετείχαν, με φυσική παρουσία, τουλάχιστον είκοσι ένας (21) εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων-μελών της ομοσπονδίας.

Στους παρευρισκόμενους, εκτός από τα μέλη του προεδρείου της Γ.Σ., θα πρέπει επιπλέον να προστεθούν και τα τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής, της οποίας, μάλιστα, θα πρέπει υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον νόμο, να προήδρευσε δικηγόρος Αθηνών διορισμένος στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο, λαμβανομένου υπόψη ότι η έδρα της συγκεκριμένης ομοσπονδίας βρίσκεται στην Αθήνα.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι στην προκειμένη περίπτωση υπήρξαν προφανώς και μετακινήσεις προς την πόλη της Λάρισας από άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, παρακαλώ πολύ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της ανωτέρω Γ.Σ. έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 του Π.Κ. (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19″.

Πηγή: makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here