Καθώς ο κορονοϊός βρίσκεται σε πλήρη έξαρση, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, αρκετές περιοχές προχώρησαν στην ακύρωση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η Πέλλα, η Ημαθία και η Πιερία έβαλαν «μπλόκο» στις παρελάσεις, ενώ μετά την ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αποφάσισε τη ματαίωση των παρελάσεων και στη Θεσσαλία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στην Καστοριά και παρόλο που η επιδημιολογική εικόνα είναι σταθερά ψηλά όλο αυτό το διάστημα με αρκετά νέα κρούσματα καθημερινά, αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή μια… μέση λύση με παρελάσεις δύο ταχυτήτων. Έτσι, με απόφαση Σαββόπουλου, στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού θα μετέχουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολικών μονάδων, ενώ στα χωριά θα γίνουν κανονικά!

Για την μεσοβέζικη λύση μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης υπήρξε μεγάλος αριθμός ακροατών που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της τελευταίας στιγμής, αφού πολλοί γονείς μπήκαν σε έξοδα για να αγοράσουν ρούχα στα παιδιά που πίστευαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα παρελάσουν.

Η ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας

Στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου για την πόλη της Καστοριάς και για την πόλη του Άργους Ορεστικού θα μετέχουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολικών μονάδων.

Αποτιμώντας την Επιδημιολογική κατάσταση στην ΠΕ Καστοριάς ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σαββόπουλος Δημήτριος με την σύμφωνη γνώμη της Δ/ντριας της Β΄Θμιας Εκπαίδευσης Βασιλιάδου Όλγας και του Δ/ντη της Α΄Θμιας Εκπαίδευσης Ξανθόπουλου Αναστάσιου αποφάσισε να τροποποιήσει την απόφαση του τρόπου διεξαγωγής των παρελάσεων ως προς το σκέλος της συμμετοχής μαθητών και θα ισχύει για την πόλη της Καστοριάς και την πόλη του Άργους Ορεστικού.

Στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου για την πόλη της Καστοριάς και για την πόλη του Άργους Ορεστικού θα μετέχουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολικών μονάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here