Ο διακεκριμένος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Περικλής Μαυρουδής από το Άργος Ορεστικό (Βίντεο)

Ο Περικλής Μαυρουδής γιος του Ιερέα Φιλίππου και της Σοφίας γεννήθηκε στο Αργός Ορεστικό, Καστοριάς, όπου βρέθηκε χθες Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, όπου ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, του προσέφερε το Αναλόγιο του δεξίου ψάλτου!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Ποιος είναι

Σπουδές

Έλαβε τα πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Βυζαντινής Μουσικής, Θεολογικών Σπουδών και έχει Δίπλωμα Μουσικοδιδάσκαλου, Σύνθεσης και Ιταλικής Γλώσσας. Πλούτισε την εμπειρία του με σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό στην Παιδαγωγική και Χορωδιακή Μουσική.

Υπηρεσιακές Εμπειρίες

Εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής, στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Καβάλας και σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Εκκλησιαστική Ακαδημία και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ωδείων και Μουσικές Σχολές. Δίδαξε σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε Εισηγητής – Δ/ντής σε προγράμματα κατάρτισης και ορίσθηκε εισηγητής από το Υπουργείο Παιδείας για έγκριση βιβλίων Μουσικής. Υπήρξε Διευθυντής Μουσικών Σχολών και Ωδείων, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος Μ. Ωδείου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και Κοσμήτωρ, Πανελληνίου Συλλόγου Ιεροψαλτών Ελλάδος. Διετέλεσε Πρωτοψάλτης σε διάφορους Ναούς της Μακεδονίας. Ως Μαέστρος έχει διευθύνει πάνω από 380 συναυλίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό foto-1 με τις χορωδίες «Χορωδιακό Εργαστήρι Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης» και » Μαΐστορες της Μακεδονίας» foto-2 της Α.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, (Παιδοπόλεως Καβάλας 1978-1985, Δήμου Ελευθερούπολης Καβάλας 1981-1995, Μικτή χορωδία Αλεξάνδρειου Ωδείου Δήμου Γιαννιτσών 1989-2001, Παιδική χορωδία Γυμν. Λυκείου Τριλόφου Θεσ/νίκης 1998-2000, 80 μελής χορωδία – ορχήστρα, Βρεφονηπιοκομίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 1985-1990. Μαθητική χορωδία 190Ό Δημοτ. Σχολείου Θεσ/νίκης 2002), Συλλόγου Ιεροψαλτών » Ιωάννης Δαμασκηνός» , 2003 έως σήμερα.

Συγγραφικό έργο 

Το συγγραφικό έργο του είναι πλούσιο. Κυριότερα από τα βιβλία του είναι: » Η τέχνη της μουσικής», Θεσσαλονίκη 1988. » Η τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής», Θεσσαλονίκη 1990. » Η θρησκευτική μουσική της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» 2000, «Κρηπίδα βασικών μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής» 2002, » Επιλογές από τη Θεία Λειτουργία» 2003, «Χορωδιακό Εργαστήρι» 2000, «Εγκόλπιο Ιερών Ακολουθιών» 2008.

Διακρίσεις 

Διακρίθηκε και τιμήθηκε στο χώρο των Τεχνών και Γραμμάτων, με μετάλλια, εύφημες μνείες και επαίνους.

Σήμερα διδάσκει στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here