Γραφείο Τύπου

“Ευαισθητοποίηση, σεβασμός, ισότητα, προσβασιμότητα” Το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται και θα πρέπει να μετέχουν με αξιοπρέπεια και χωρίς διακρίσεις σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους αποτελεί μία από τις βασικές αρχές και προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και το ενδιαφέρον μας θα πρέπει να είναι διαρκές και καθημερινό.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δρομολογήσει προς υλοποίηση και χωρίς χρονοτριβές, προγράμματα με εντάξεις έργων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας όπως:

  • προμήθεια εξοπλισμού 32 συσκευών ηχητικής σήμανσης σε φωτεινούς σηματοδότες και τοποθέτηση 3 επιδαπέδιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων συνολικού  προϋπολογισμού 54.612€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία 2014-2020”
  • κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής σε σχολικές μονάδες του Δήμου,

προϋπολογισμού138.880€ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Ξέρουμε ότι δεν είναι αρκετά. Όμως, με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς, εργαζόμαστε εντατικά στο πρώτο αυτό διάστημα της θητείας μας, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και πάγια αιτήματα, αξιοποιώντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here