Το Αρχείο Καβάφη και το Ίδρυμα Ωνάση μπαίνουν για τέταρτη χρονιά στη σχολική τάξη και, μιλώντας τη γλώσσα των μαθητών, φέρνουν την καβαφική ποίηση στα θρανία με τον πλέον βιωματικό τρόπο.

Μέσα από έξι πρωτότυπα εργαστήρια, που πραγματοποιούνται από καλλιτέχνες και λογοτέχνες, προσεγγίζουμε τα «ιερά» κείμενα του Αλεξανδρινού ποιητή, αξιοποιώντας εργαλεία των πλέον «απρόβλεπτων» τεχνών. Αυτή η δημιουργική και πρωτότυπη ανάγνωση βοηθά τους μαθητές στην καλύτερη κατανόηση και ερμηνεία των ποιημάτων του, ενώ το υλικό που θα προκύψει αναδεικνύει το σύγχρονο χαρακτήρα της καβαφικής ποίησης.

Και φέτος, το πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει σχολείο» ταξιδεύει στην Περιφέρεια και καταλήγει στην Καστοριά, φέρνοντας μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής σε επαφή με το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή.

Ο Θοδωρής Χιώτης, project manager του αρχείου Καβάφη και η Μαρία Τοπάλη (ποιήτρια), μετέτρεψαν το χώρο του σχολείου στο απόλυτο καβαφικό περιβάλλον. Με εικαστικά έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, τα σχολεία της πόλης έγιναν ένα σκηνικό στο οποίο ζωντανεύει η καβαφική Αλεξάνδρεια.

Μάρκος Πετρόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here