Συγκλονιστική έρευνα στις ΗΠΑ δείχνει πως τουλάχιστον 43.000 παιδιά έχασαν τον ένα γονιό

H πανδημία μετρά παραπάνω από ένα χρόνο και οι ζωές των ανθρώπων αρχίζουν δειλά δειλά να επιστρέφουν σε μια νέα κανονικότητα, καθώς τα εμβόλια βοηθούν στην “απελευθέρωση”, ενώ τα σχολεία ανοίγουν. 

Όμως, χιλιάδες είναι τα παιδιά στις ΗΠΑ που δε θα έχουν ποτέ ξανά μια φυσιολογική ζωή, αφού ο κορονοϊός έκανε ζημιά ανεπανόρθωτη, στερώντας τους τουλάχιστον έναν από τους δύο γονείς τους. Σύμφωνα με το CNN, ένα αποτέλεσμα της πανδημίας μπορεί να είναι ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός «Covid ορφανών». 

 Ένα νέο μοντέλο εκτιμά ότι σχεδόν 40.000 παιδιά έχουν χάσει έναν γονέα από τον Covid-19 και τα μαύρα παιδιά έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα, σύμφωνα με νέα ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό JAMA Pediatrics. “Ο αριθμός των παιδιών που είδαν έναν γονέα που πεθαίνει από τον Covid-19 είναι συγκλονιστικός, καθώς ήδη επηρεάστηκαν περίπου 37.300 έως 43.000 παιδιά”, επισημαίνεται στη μελέτη, με επικεφαλής την Ρέιτσελ Κίντμαν του Προγράμματος Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Stony Brook. “Τα μαύρα παιδιά επηρεάζονται δυσανάλογα, αποτελώντας μόνο το 14% των παιδιών στις ΗΠΑ, αλλά το 20% αυτών που χάνουν γονέα από τον Covid-19.” δήλωσε η δρ. Κίντμαν.

makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here