«Έχει ξεφύγει η ιχνηλάτηση, είναι πιθανόν να υπάρχει διασπορά. Πρέπει να προστατέψουμε την Καστοριά και να μη γίνουμε ξανά “πρωτοσέλιδο”», σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Χρήστο Nατσούλη και τον Antennes 93.6, για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Καστοριά.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα κρούσματα του Σαββατοκύριακου ανήλθαν σε 13, πέντε το Σάββατο και οκτώ την Κυριακή. Ορισμένα εξ αυτών καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο, κάποια από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, ενώ τα υπόλοιπα στα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, αλλά και από ιδιώτες γιατρούς που υποχρεούνται να δηλώνουν στον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιούν. Σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες, 4 από τα 13, δύο εχθές και δύο σήμερα, καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος τα κρούσματα αφορούν στη συντριπτική πλειοψηφία σε νέους συμπολίτες μας κάτω των 50 ετών, οι οποίοι ναι μεν δεν χρήζουν νοσηλείας αλλά κρίνονται «επικίνδυνοι» για διασπορά. Ταυτόχρονα ανησυχία προκαλεί ότι πολλοί εξ αυτών είναι ασυμπτωματικοί. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος μιλάμε για κρούσματα σε «δραστήριες ηλικίες».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι υπήρξε δυσχέρεια στην ενσωμάτωση των κρουσμάτων από ιδιώτες γιατρούς της Καστοριάς, λόγω του νέου συστήματος καταγραφής, κάτι που προκάλεσε καθυστέρηση 3-5 ημερών στις λίστες του ΕΟΔΥ. Αυτό σημαίνει πως τα κρούσματα που είδαμε το Σαββατοκύριακο, είναι της περασμένης εβδομάδας.

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της sentra.com.gr και του Antennes 93.6, υπάρχουν και νέα θετικά κρούσματα τις τελευταίες μέρες, οπότε η πρόβλεψη για σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου είναι ότι θα υπάρξει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων για την Καστοριά στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here