Ο ιδρυτής του Facebook προσέλαβε για το ίδρυμα Chan Zuckerberg Initiative ένα πρόσωπο- κλειδί της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Μέχρι στιγμής κάθε φορά που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ρωτάται αν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, επιμένει πως αυτό δεν το ενδιαφέρει καθόλου. Ωστόσο η τελευταία του απόφαση να προσλάβει τον Joel Benenson στην φιλανθρωπική του οργάνωση Chan Zuckerberg Initiative σίγουρα κινεί νέες υποψίες. Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος υπήρξε ο σχεδιαστής στρατηγικής στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρία του πρώην δημοσκόπου να «διεξάγει έρευνα» για λογαριασμό του ιδρύματος. «Ως φιλανθρωπική οργάνωση που εστιάζει σε σημαντικά θέματα όπως η επιστήμη, η εκπαίδευση, η στέγη και η μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, οποιεσδήποτε ερευνητικές προσπάθειες γίνονται είναι προς στήριξη αυτού του έργου«, ανέφερε εκπρόσωπος του Chan Zuckerberg Initiative.

Το Politico, που δημοσίευσε πρώτο την είδηση, σημειώνει πως η εταιρία του Benenson έχει εργαστεί στο παρελθόν και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με τον Ζούκερμπεργκ εγείρει ερωτηματικά, πυροδοτώντας έναν νέο κύκλο σεναρίων που θέλει τον ιδρυτή του Facebook να στρώνει σταδιακά το έδαφος για μια μελλοντική προεκλογική εκστρατεία.

Παρόλο που ο ίδιος επιμένει πως δεν έχει σκοπό να κατέβει για Πρόεδρος, οι πρόσφατες κινήσεις του κάθε άλλο παρά έχουν καταφέρει να διαψεύσουν τις εικασίες. Να σημειωθεί δε πως παλιότερο το Chan Zuckerberg Initiative είχε προσλάβει και τον David Plouffe, επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

Πηγή: lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here