Ο Marko Markovic και ο καστοριανός Χ. Ευαγγέλου συμπράττουν σε συναυλία στην Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Άρωμα Καστοριάς σε επίπεδο θεατών αλλά και καλλιτεχνών μύρισε στη χθεσινή συναυλία του σέρβου Marko Markovic, που πραγματοποιήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του σημαντικού φεστιβάλ «Βαλκανική Πλατεία», που διοργανώνει για 18η χρονιά ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Όπως ήταν αναμενόμενο από μία τέτοια συναυλία στη Θεσσαλονίκη, η παρουσία του Καστοριανού κοινού – κυρίως  κατοίκων της συμπρωτεύουσας – ήταν εμφανής, αφού άλλωστε η σχέση του Marko Markovic με την Καστοριά, είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο δεξιοτέχνης όσο κανείς άλλος, ο Marko Markovic, γιος του θρυλικού Boban, που συνεχίζει την αιώνια λαϊκή κληρονομιά των προγόνων του, των βασιλιάδων Ρομά της εκρηκτικής βαλκανικής μουσικής, τόσο στην έναρξη της συναυλίας του όσο και κατά την διάρκεια αυτής, αναφώνησε ουκ ολίγες φορές «Ι love Κastoria», ξεσηκώνοντας με τα τραγούδια του, όπως πολύ καλά ξέρει, τους  Καστοριανούς -και όχι μόνο θεατές- οι οποίοι κυριολεχτικά  «έκλεψαν» την  παράσταση.

Η σύμπραξη του Marko Markovic με τον Καστοριανό Χάρη Ευαγγέλου!!!

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη που επεφύλαξε τους Καστοριανούς ο  Marko Markovic, ήταν όταν κάποια στιγμή φώναξε να ανέβει στη σκηνή τον 18χρονο ταλαντούχο Καστοριανό τρομπετίστα Χάρη Ευαγγέλου (μέλος του συγκροτήματος Τα Χάλκινα της Καστοριάς), για να συμπράξουν μαζί σε ορισμένα τραγούδια, για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των θεατών.  Κι έτσι κι έγινε. Ο Χάρης Ευαγγέλου ανέβηκε στη σκηνή παίζοντας μαζί του για πρώτη φορά σε συναυλία στην Ελλάδα, αφού στο παρελθόν – κατά την περίοδο των Ραγκουτσαριών έχουν παίξουν αρκετές φορές μαζί σε διαφορετική όμως μορφή. Και αυτό γιατί  η σχέση του Marko Markovic και του Χάρη Ευαγγέλου κρατάει σχεδόν 10 χρόνια και ο Σέρβος καλλιτέχνης γνωρίζει πολύ καλά τις ικανότητες και δυνατότητες του Καστοριανού τρομπετίστα, οπότε και τον εμπιστεύτηκε απόλυτα να συμπράξουν μαζί σε ένα σπουδαίο βαλκανικό φεστιβάλ.

Όσο για τον Καστοριανό Χάρη Ευαγγέλου σίγουρα το γεγονός αυτό αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για τον ίδιο να συμπράξει σε μία σημαντική συναυλία μαζί με τον Marko Markovic, ευχαριστώντας τον θερμά τόσο για την πρόσκληση όσο ταυτόχρονα και  την πρόκληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here