Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Εμπορίου και Τουρισμού Παναγιώτης Κώττας, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρθηκε, μετά και σχετική συνάντηση που είχε στο Λιτόχωρο, στην συζήτηση που έκανε για την ίδρυση της εταιρείας Film Office στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κώττας:

Η ίδρυση Film Office στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν το θέμα συζήτησης που είχα με τον πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος ΕΚΟΜΕ (Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) κο Πάνο Κουάνη στο περιθώριο της 7ης συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών τουρισμού, που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Το αμέσως προσεχές διάστημα το ΕΚΟΜΕ καλείται να οργανώσει και να συντονίσει δράσεις έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει ελκυστική και φιλική σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές απ’ όλο τον κόσμο. Σημαντικότατη για την προσέλκυση αυτή είναι η πρωτοβουλία του αντίστοιχου Υπουργείου (Ψηφιακής πολιτικής), να νομοθετήσει ιδιαίτερα κίνητρα με την επιστροφή φόρων της τάξης του 35% (cash rebate) σε όσους αποφασίσουν να επενδύσουν στον τόπο μας. Εκεί λοιπόν έρχονται να στηρίξουν τις παραγωγές αυτές τα κατά τόπους film offices, με άμεσα αποτελέσματα για την επιχειρηματικότητα, αλλά και έμμεσα, με την ιδιαίτερη προβολή που μπορεί να υπάρξει μέσω των ταινιών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, άκρως ανταγωνιστική, με την
φυσική και αρχιτεκτονική της κληρονομιά, ακόμη και με τα ιδιαίτερα τοπία, με τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, τα ορυχεία της ΔΕΗ, αλλά και τις υποδομές που διαθέτει, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον τομέα αυτόν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here