Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης επί την ευκαιρία συμπληρώσεως των 20 ετών από την κοίμηση του αοιδήμου Μητροπολίτ??υ Καστορίας κυρού Γρηγορίου (Παπουτσόπουλου) με τίτλο “Μητροπολίτης Καστορίας Γρηγόριος Γ΄ «ο άνθρωπος του Θεού»”

διοργάνωσε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στα πλαίσια των Εορταστικών και Λατρευτικών εκδηλώσεων με τίτλο ”Δημήτρια 2016”. Ναό όπου ο μακαριστός Μητροπολίτης που λάμπρυνε τον Θρόνο της Καστοριάς, υπήρξε Κατηχητής, τους χρόνους που υπηρετούσε ως Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού περιελάμβανε δύο κύρια μέρη με πρώτο την ομιλία καλεσμένων και σε δεύτερο μέρος την προβολή βίντεο από τον Αναστάσιμο λόγο του κυρού Γρηγορίου Γ΄ που δημιούργησε το έτος 1993 με σκοπό την αναπαραγωγή του στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Καλεσμένοι στην ομιλία ήταν ο Αρχιμ. Συμεών Παπαδόπουλος- Σιναϊτης, πνευματικό τέκνο του αξέχαστου Μητροπολίτη και συνεχιστή του έργου στο ίδρυμα «Λυτρωτήε» στον Πειραιά και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, που κατάγεται από την πόλης της Καστοριάς και στα νεανικά του χρόνια ως μαθητής, υπήρξε συνεργάτης του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως που είχε ιδρύση ο Γρηγόριος στα χρόνια της Αρχιερατίας του εδώ, ενώ επίσης με γραπτή του συμβολή συμμετείχε ο Μοναχός Νικόλαος (Γρηγοριάτης) που υπηρέτησε τον Μητροπολίτη τον καιρό της μεγάλης δοκιμασίας της υγείας του το 1993 στο νοσοκομείο Υγεία στην Αθήνα.

Την ομιλία συντόνισε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Παναγιώτης Φραγκάτος, πνευματικό τέκνο του Γρηγορίου από την εποχή που ο αοίδιμος Μητροπολίτης ήταν Ιερέας στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Πειραιώς, ενώ το γραπτό κείμενο του Μοναχού Νικολάου Γρηγοριάτη ανάγνωσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Αρώνης.

Επίσης να αναφερθεί ότι στην ομιλία παρευρέθηκαν κληρικοί από την Μητρόπολη Πειραιώς από όμορες Μητροπόλεις καθώς και από την την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την λήξη της εκδήλωσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών Βολιώτης τέλεσε την καθιερωμένη καθημερινή Ιερά Αγρυπνία παρουσία πλήθους πιστών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η αθρόα προσέλευση πιστών (κληρικών και Λαϊκών) από όλη την Αττική για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής όπου βρίσκεται στον Πειραιά από τις 16 Οκτωβρίου και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως το πέρας των ”Δημητρίων”.

Για να ακούσετε τις ομιλίες πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.romfea.gr

omilia-peiraias-2

omilia-peiraias-3

 

omilia-peiraias-5

omilia-peiraias-6

omilia-peiraias-7

omilia-peiraias-8

omilia-peiraias-11

omilia-peiraias-12

omilia-peiraias-13

omilia-peiraias-14

omilia-peiraias-15

omilia-peiraias-16

omilia-peiraias-17

omilia-peiraias-18

omilia-peiraias-19

omilia-peiraias-20

omilia-peiraias-21

omilia-peiraias-22

omilia-peiraias-23

romfea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here