Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και στον Antennes FM 93.6, ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Ευάγγελος Γεωργούσης.

«Θα έλεγα ότι η κοινωνική ανησυχία είναι λίγο υπερβολική και δεν ξέρω από που προέρχεται. Ίσως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να έχουν ανεβάσει το κλίμα και δεν πρέπει. Δεν υπάρχουν λόγοι δηλαδή για να ανέβει η ανησυχία» τόνισε ο κ. Γεωργούσης.

«Η εξαγγελία μιας NAVTEX, ότι εκεί πρόκειται να γίνει μια έρευνα από το σκάφος αυτό της Τουρκίας είναι μια συνηθισμένη κατάσταση. Το έχει κάνει (η Τουρκία) πολλές φορές. Άλλοτε το πραγματοποιεί, άλλοτε δεν το κάνει και άλλοτε το αναβάλει. Συνοδεύτηκε και με μια κίνηση του Τουρκικού στόλου, δεν έχουν, όμως, βγει έξω 22 πλοία, θα ήταν και λάθος επιχειρησιακό να το κάνουν αυτό. Είναι σε διάφορα σημεία για να δείξει μια, αν θέλετε, προβολή ισχύος. Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κάνει το ίδιο και πριν από την NAVTEX και έχουν πάρει τα μέτρα τους. Επομένως δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας» συνέχισε ο κ. Γεωργούσης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here